Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SM-slutspelet: Floby skrämde Hylte Halmstad

Tränaren Almir Ljutovac sa att det här skulle bli säsongens tuffaste match hittills. Det blev det. Floby blev första lag att vinna mer än ett set av obesegrade Hylte Halmstad.

Semifinal, match nr 2. Torsdag kväll i Floby Sporthall.
Floby ­– Hylte Halmstad 2-3 (17-25, 25-19, 23-25, 25-23, 10-15)

Lilla Floby Sporthall var fylld till bristningsgränsen. En fjärdedel av Flobys befolkning var på plats, om vi leker med tanken oss att alla de 400 åskådarna kommer från orten.

– Vi fick i gång vårt servespel och fick den utdelningen vi ville ha i den här täta inramningen med mycket publik och många heta känslor. I femte är det små marginaler och vi hade väl fyra, fem servemiss när fortsatte trycka på, säger Kalle Nordén, assisterande tränare i Floby.

För första gången den här säsongen pressades elitserieettorna och storfavoriterna Hylte Halmstad till ett avgörande set.

HH-tränaren Almir Ljutovac var inte nöjd. Han förutspådde en rejäl utmaning.

– Ja, jag menade det och hoppades att grabbarna skulle ta in det. Det gick väl halvt in. Så här i efterhand kanske det här var det bästa som kunde hända oss, att få kriga i fem set och sättas på prov. Att vinna i tre raka kanske inte hade gett oss lika mycket som det här, menar han.

Även Floby vill se den här matchen till sin fördel, trots att Hylte Halmstad nu har 2-0 i matcher och kan avgöra hemma på lördag.

– Lite surt att vara så nära men ändå inte kunna ta dem. Men vi försöker se lite framåt och då kan vi ha nytta av att det här. Kan vi skrälla nere hos dem har vi ett bra läge här hemma i en eventuell fjärde match, säger Nordén.

I Hylte Halmstad gjorde passaren Alfred Brink en stark insats när han kom in i fjärde set.

– Det var en lagseger, samtidigt som Alfred kom in och förändrade matchbilden med energi och samtidigt ett lugn. Han såg från bänken vem som var het och så. Han är den som är största anledningen att vi vinner idag, säger Ljutovac.

-----

Så här spelas semifinal 3

(av 5)

Damer
Lördag 9 april
14.00 Hylte Halmstad – Linköping (står 2-0 i matcher)
15.00 Örebro – Engelholm (1-1)

Herrar
Lördag 9 april
15.00 Falkenberg – Vingåker (2-0)
16.30 Hylte Halmstad – Floby (2-0)Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-07

Senast uppdaterad: 2022-04-07

Visa fler nyheter

Sponsorer