Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årets Spelare: Milca och Nemanja Vidovic, Hylte Halmstad

På måndag börjar SM-finalerna i volleyboll, dam som herr. Med Hylte Halmstad i båda. Där hittar vi Årets Spelare i elitserien. Båda två. Milca och Nemanja Vidovic har varit bäst den här säsongen.

Egentligen heter hon Milca Lubieska Da Silva, men som så ofta när det kommer till Brasilien har man massor med namn, men bara ett artistnamn. Milca. Kort och gott.

– Jag tackar Gud för möjligheten att spela här, jag tackar coach Pedro Mendes för att han tror på mig, och tack till mina lagkamrater eftersom det här priset inte hade kommit utan lagarbete. Och tack till klubben Hylte Halmstadsom stödjer vårt arbete, säger Milca som är spiker i Hylte Halmstads damlag.

Det råder inga större tvivel om att hon har varit bäst, för att inte säga dominerat, elitserien den här säsongen. Spelarna har själva röstat, och de borde veta. Därför är inte heller utnämningen till Årets Spelare någon överraskning.

– Om man ska säga något om henne med ett ord så är det: superproffsig! Hon ger alltid allt på varenda boll, träning, fysträning, videosession. Hon är noga med kost, sömn, rutiner och lämnar ingenting åt slumpen. Hon är grymt fysiskt vältränad och det är lätt att förstå varför hon får flest pass i match och på träning. Hon är explosiv, stark, rutinerad, god lagkamrat och pushig, säger damernas assisterande tränare Almir Ljutovac.

Han är också herrarnas huvudtränare och har därmed del i även herrelitseriens pris till Årets Spelare som går till passaren Nemanja Vidovic.

– Han har genomgående varit ett bra ansikte för vår säsong. Först och främst är han en erfaren passare med rutin och härlig blick för spelet. Han har koll på med- och motspelare, på vem som är het och presterar. Men framför allt är han väldigt lätt att samarbeta med, berättar Ljutovac.

Vidovic själv tog inte utnämningen som självklar.

– Det kom som en överraskning. Jag är hedrad och uppskattar priset i tuff konkurrens. Jag är väldigt glad att mitt hårda jobb uppmärksammas av Volleybollsverige, säger han.

Nemanja Vidovic kommer från Bosnien-Hercegovina, varifrån även tränare Ljutovac har påbrå.

– Jag har många att tacka för det här priset. Först och främst min familj, men också klubben i form av både spelare, tränare och andra ledare. Utan deras stöd och hjälp hade inte priset hamnat hos mig. Jag vill också nämna våra fans som har hjälpt oss under säsongen. Hoppas att de följer oss hela vägen i finalserien också mot den tuffa konkurrenten Falkenberg, säger Nemanja.

-----
 

SM-final


Match 1 (i bäst av 5)
Måndag 18 april
14.00 Hylte Halmstad – Örebro (damer)
16.30 Hylte Halmstad – Falkenberg (herrar)

Mer om SM-slutspelet finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
SM-finalen match 1 streamas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-16

Senast uppdaterad: 2022-04-16

Visa fler nyheter

Sponsorer