Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

ESL: Inga problem för Sverige i första matchen

Sverige hade inga större problem att sätta Slovenien på plats i premiären av European Silver League på lördagskvällen. "Bra att starta den här resan med en seger", säger den nye förbundskaptenen Lauri Hakala.

Det svenska damlandslaget dominerade Slovenien i de första två seten som båda slutade 25-13. Även tredje set började bra med en svensk 5-0-ledning då slovenskorna vaknade till och vände till 13-14 – innan Sverige tog tag i det igen och vann med 25-19.

– Vi har inte haft så många träningar med vår startsexa, men det gick bra. Sakerna vi pratade om var att försöka bli bättre även under matchen och vissa saker vi gjorde under matchen förbättrade oss så det är jag glad för, säger Lauri Hakala efter sin första tävlingsmatch med sitt nya landslag.

Isabelle Haak, poängbäst med 17, var precis så stark från sin högerkant som vi är vana att se henne. Alexandra Lazic, 10 poäng, och Anna Haak, 9 poäng, imponerade också med bra anfall. Startsexan, som även bestod av Linda Andersson, Jonna Wasserfaller, Vilma Andersson och Sofie Sjöberg, spelade oavbrutet matchen igenom och gjorde en lovande insats.

– Sverige gjorde en bra match, men inte sin allra bästa insats. Sverige hade fler servemissar än vad Slovenien hade och det är lätt att man går ner sig i tempo som Sverige kanske gjorde lite i tredje set, men ändå var svenskorna klart bäst. Vad kan hända i EM nästa år med de här svenska tjejerna som bara kommer bli bättre och bättre? Vi har två roliga somrar framför oss, säger SVT:s expertkommentator Andréa Jacobsson.

Nästa match för Sverige i European Silver League går borta mot Luxemburg på onsdag kväll 1 juni.

– Vi har i

ngen tid att fira eller vila. Nu åker vi till Luxemburg. Det viktiga är att våra grundvärden fanns med ikväll, som hårt arbete och glädje, säger Hakala.Isabelle Haak värmer upp inför lördagskvällens match mot Slovenien. Foto: CEV
Biljetter till Sveriges hemmamatcher fixar man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-28

Senast uppdaterad: 2022-05-28

Visa fler nyheter

Sponsorer