Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Champions League: Haak vs Haak - igen!

För tredje säsongen i följd kommer systrarna Anna och Isabelle Haak mötas i Champions League. Det står klart efter fredagens lottning i Bryssel, Belgien.

Det otroliga hände. Igen. Ett sus gick genom publiken och glada skratt hördes när det stod klart att historien upprepat sig ännu en gång.

"Bella" var som specialgäst inbjuden att vara med och hålla i lottningen och intervjuades på scenen efteråt:

- Champions League är enligt mig det största man kan vinna som klubblag. Konkurrensnivån är enormt hög och det är så många bra lag och spelare med och fajtas. Vi har många bra matcher att se fram emot efter den här lottningen. Och jag är så klart glad som får möta syrran igen i gruppspelet!

- Helt otroligt att vi möts ännu en gång. Vi hoppades förstås, men det var bara 20 procents chans, säger Anna.

Anna spelar i franska toppklubben ASPTT Mulhouse medan Isabelle inför den här säsongen lämnat mästarklubben Vakifbank Istanbul för italienska Conegliano; det lag hon var med och besegrade i Champions League-finalen i våras.

Polska giganten KS Developres Rzeszów är tredje laget i grupp A. Vilket det fjärde och sista blir får vi veta först efter kvalspel.

En tredje svensk storspelare kommer lira Europas finaste klubblagsturnering säsongen 2022/23. På herrsidan hittar vi nämligen 

Vingåkers VK-fostrade David Pettersson i tyska SWD Powervolleys Düren som kommer att spela i grupp E och där möter bland annat toppseedade Sir Sicoma Manini Perugia från Italien. Ziraat Bankası Ankara och ACH Volley Ljubljana är övriga lag i gruppen.

- Det känns superkul, klubben har jobbat hårt för att ta vara på möjligheten vi fick när Ryssland tappade sina platser i Champions League. Det är verkligen motiverande att vara så nära världseliten. Svårt att säga hur våra chanser ser ut, det kommer så klart bli tuffa matcher, men mot både Ziraat och Ljubljana har vi helt klart chansen, säger David.


Centerbjässen David Pettersson, här i landslagsmundering, ska lira Champions League med sin tyska Bundesligaklubb Düren. Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-09-16

Senast uppdaterad: 2022-09-16

Visa fler nyheter

Sponsorer