Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Isabelle Haak cupmästare och MVP i Italien

Svenska superstjärnan Isabelle Haak fortsätter skörda framgångar på de största av volleyscener. Under söndagskvällen bidrog hon med 23 poäng i finalen av Coppa Italia och utsågs till MVP när hennes Conegliano 3-0-besegrade Milano.

Isabelle Haak med nr. 11, längst ned till vänster i bild, firar cupguldet tillsammans med lagkamraterna. Foto: Volleyballworld.

Segersiffrorna skrevs till 3-0 (25-17, 25-23, 25-19). En rapport om matchen finns att läsa på Volleyballworld.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Cupsegern innebär att "Bella" fått kliva högst upp på pallen i nio (!) raka internationella turneringar och mästerskap, i både klubb- och landslagströja. Med något enstaka undantag har hon utsetts till MVP vid samtliga tillfällen.

Det innebär att "La Regina de Svezia" vunnit allt hon ställt upp i sedan EM-slutspelet 2021, då hon var med och förde Sverige till en historisk femteplats.

- Det känns som att vi är inne i ett bra flow, men det ligger såklart mycket slit bakom. Schemat i år har aldrig varit tuffare så jag är väldigt glad att vi lyckas så bra ändå. Det ger såklart så mycket också när vi vinner för lagkänslan och ger oss ännu mer driv till att bli ännu bättre. Jag är tacksam över att jag får vara här och att jag trivs så bra. Det känns verkligen bra med lagkamraterna och alla runt omkring i klubben så det ger väldigt goda förutsättningar till att utvecklas. Finns alltid saker att bli bättre på men jag känner att jag är i en bra form, säger Haak till volleyboll.se.

Lista: Haaks nio raka titlar

  • Turkiska supercupen 2021 (Vakifbank Istanbul)
  • Klubblags-VM 2021 (Vakifbank Istanbul)
  • Turkiska cupen 2021/22 (Vakifbank Istanbul)
  • Turkiska mästerskapsslutspelen 2022 (Vakifbank Istanbul)
  • Champions League 2021/22 (Vakifbank Istanbul)
  • European Silver League 2022 (Damlandslaget)
  • Supercupmästare i Italien 2022 (Imoco Volley Conegliano)
  • Klubblags-VM 2022 (Imoco Volley Conegliano)
  • Coppa Italia 2022/23 (Imoco Volley Conegliano)

Världens främsta?

Poängmaskinen från Perstorp aspirerar på titeln som världens främsta volleybollspelare.

Säsongen 2021/22 ledde hon sitt dåvarande klubblag Vakifbank Istanbul till enorma framgångar. Laget gjorde ”rent hus” med allt och alla och tog hem turkiska supercupen, turkiska cupen, turkiska mästerskapsslutspelen, Klubblags-VM och Champions League. Alla tävlingar slutade med de största av troféer och medaljer av de ädlaste av valörer. Poängmaskinen från Perstorp hann dessutom med att vinna European Silver League med damlandslaget i juli och utsågs så sent som i september till Europas bästa volleybollspelare vid Europeiska Volleybollförbundets årliga gala.

Inför säsongen 2022/23 gjorde 23-åringen flytten till italienska mästarklubben Conegliano. Där har hon fått en drömstart och bland annat hunnit med att spela hem titeln i italienska supercupen, samtidigt som laget toppar sin grupp i Champions League efter fyra segrar av fyra möjliga.

Under 2023 väntar även flera framträdanden i den blågula landslagströjan, då det under maj/juni ska spelas European Golden League, vilket följs av Volleyboll-EM i augusti/september. Här kan du läsa mer om damlandslagets mästerskapsår, som bland annat innehåller två hemmamatcher i Lund!

Fler nyheter

Publicerad: 2023-01-30

Senast uppdaterad: 2023-01-30

Visa fler nyheter

Sponsorer