Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Efter strulet – så sänds resterande SM-finaler

Tekniska problem störde sändningen av helgens SM-final mellan Engelholm och Hylte/Halmstad. Svenska Volleybollförbundet ser allvarligt på det inträffade och har vidtagit åtgärder för att säkra fungerande sändningar under resterande finalmatcher, både på dam- och herrsidan.

Foto: Robert Boman.

- Vi beklagar det inträffade och intygar att vi jobbar hårt för att det inte ska uppstå och att det är lika frustrerande för oss som för alla andra. Vi har under de senaste säsongerna återkommande upplevt tekniska problem med streaminglösningen. Det är aldrig kul när en sändning inte fungerar, särskilt inte i ett SM-slutspel, säger Simon Dahl, Generalsekreterare på SVBF.

För att säkerställa att volleybollpubliken ska kunna se de återstående finalerna tas Volleykanalen in för att producera sändningar som visas på YouTube Länk till annan webbplats.. Detta gäller följande matcher:

• 25 april – 19:00: Hylte/ Halmstad – Engelholm (finalmatch 4:5 dam)
• 27 april – 19:00: Engelholm – Hylte/Halmstad (finalmatch 5:5 dam)
• 28 april – 19:00: Hylte/Halmstad – Habo (finalmatch 5:5 herr)

Herrarnas finalmatch 4:5 som spelas den 26 april i Habo sänds med start 19:00 via Habo Wolleys YouTube-kanal Länk till annan webbplats..

- Vi ser fram emot bra sändningar från de återstående matcherna tack vare samarbetet med Volleykanalen och genom Habo Wolleys team som producerar deras hemmamatch, fortsätter Simon Dahl.

Matcherna sänds även via VolleyTV i ordinarie format. Svenska Volleybollförbundet står i kontakt med leverantören Genius Sports för att utreda helgens problematik och säkerställa att kommande produktioner inte brister.

När samarbetet med Genius Sports inleddes skapades möjligheten att sända samtliga elitseriematcher – från både grundserie och SM-slutspel – samlat på en och samma plattform och direkt integrerat i Serieportalen, där alla volleybollserier återfinns med spelscheman, resultat och statistik.

- Självklart har det varit värdefullt att samla allt och det har streamats över 600 matcher under de här tre säsongerna. Men samarbetet har kantats av tekniska problem och vi behöver uppenbarligen se över det här avtalet inför fortsättningen, avslutar Simon Dahl. 

Fler nyheter

Publicerad: 2023-04-24

Senast uppdaterad: 2023-04-24

Visa fler nyheter

Sponsorer