Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nässjö Volley laddar för sitt första Mikasa Challenge

En av årets absolut största höjdpunkter för Sveriges barn- och ungdomsvolleybollspelare, Mikasa Challenge, står för dörren. Redan ikväll är det dags för invigning och på lördag drar matchspelet för Sveriges största volleybollturnering igång.

Text: Andreas Härneman

Nässjö volley laddar för att delta i Mikasa Challenge för första gången. Foto: Nässjö Volley.

Som redan bekräftat kommer invigningsmatchen av Mikasa Challenge i år att bestå av ett nordiskt gymnasiederby mellan svenska RIG Falköping och ToppVolley Norge, läs mer om invigningen här Öppnas i nytt fönster.! Turneringen genomförs som vanligt i Örebro och har i år rekordmånga anmälningar, med hela 335 lag.

Mikasa Challenge 2023 kommer att spelas på 12 olika idrottshallar runtom Örebro och på hela 56 banor. Sammanlagt kommer det under två dagar att spelas över 1000 volleybollmatcher och involvera över 1500 barn och ungdomar!

Näst intill varje år ser vi alltid någon nykomling bland de deltagande föreningarna, i år är det nystartade volleybollklubben Nässjö volley!

- När barnen var sugna att börja spela inomhusvolleyboll i höstas och vi märkte att det fanns ett intresse så kom vi till en punkt att vi antingen får pendla till Jönköping, eller så bildar vi en egen klubb. Då valde jag och min familj i september 2022 att starta upp Nässjö Volley. Barnen tycker det är så roligt verkligen, dem är den stora drivkraften i det här, samtidigt som vi föräldrar stöttar, säger ordförande för Nässjö Volley, Gabriel Blad.

"Inspirerade av volleybollvärlden"

Nässjö Volley reser till Örebro med två lag, som har deltagit på några tävlingar tidigare, men Mikasa Challenge blir den största upplevelsen hittills.

- Vi har varit i Habo ett par gånger tidigare och varit med på några turneringar sedan i höstas. Barnen uppmärksammade att det fanns en turnering som det finns disco på, fyrmannafestivalen, som vi åkte på. Inför det tänkte vi att om vi vinner ett set så är vi nöjda, sen så lyckades vi komma tvåa så det var ju såklart jätteroligt! I Habo lärde barnen även känna en massa nya volleybollvänner och blev än mer inspirerade av volleybollvärlden. Efter det bestämde vi oss för att vi ville vara med i Mikasa Challenge. Vi ser verkligen fram emot helgen och att få lära känna volleybollcommunityt ännu mer och även i Örebro. Det ska bli superkul, avslutar Gabriel.

Mikasa Challenge är Sveriges största volleybollturnering för barn och ungdomar. Den jättelika turneringshelgen lockar årligen tusentals barn- och ungdomar till Örebro från hela landet. Nu den kommande helgen 5-7 maj är det alltså dags för 2023 års upplaga och vi har 335 lag anmälda, vilket är rekord!

Efter invigningen under fredagskvällen går själva turneringsspelet av stapeln under lördagsmorgonen. Med det nya deltaganderekordet innebär det att turneringen kommer att spelas på 12 olika idrottshallar runtom Örebro och på hela 56 banor! Fyra mot fyra är spelformen som används, och de olika tävlingsklasserna är indelade i levels (4-7), där lagen anmäls till den nivå de själva känner att de behärskar. I flera av tävlingsklasserna spelar flickor och pojkar tillsammans.

Tävlingsklasserna:

  • Level 4 – Öppen
  • Level 5 – Öppen
  • Level 6 – Öppen, Flickor, Pojkar
  • Level 7 – Öppen, Flickor

”Öppen” betyder att det både kan vara pojkar och flickor i laget. Klasserna ”Flickor” respektive ”Pojkar” är i sin tur könsbundna. I år är det spelare födda år 2009 och senare som deltar. I Level 7 är även spelare födda 2008 välkomna att delta.

Vi vill även passa på att önska samtliga deltagande föreningar ett stort lycka till inför turneringen!

LÄNK
Spelschema och resultat – klass för klass Länk till annan webbplats.
Nationella mästerskap och turneringar 2023 Länk till annan webbplats.

Nässjö Volley är en nystartad förening som drog igång sin verksamhet i september 2022. Foto: Nässjö Volley.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-05-05

Senast uppdaterad: 2023-05-05

Visa fler nyheter

Sponsorer