Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ungdoms-SM 2023: VK Westan redo för en större utmaning

Maj månad tågar vidare och säsongens första SM-medaljer ska delas ut på ungdomssidan. Turneringen avgörs under kommande helgen 13-14 maj i Jönköping och 32 lag på pojk- och flicksidan gör upp om de åtråvärda medaljerna! Ett av utropstecknen för i år på herrsidan är nygamlingen VK Westan, som har en ny generation som tagit föreningen till sitt första Ungdoms-SM på länge!

Text: Andreas Härneman

VK Westan U18 med tränare Magnus Luhr. Foto: privat

VK Westan bildades 1967 och representerar Kungsbacka, som ligger några mil söder om Göteborg. Klubben har under de senaste åren gjort en framgångsrik nysatsning på ungdomssidan och har kvalificerat sig för sitt första Ungdoms-SM på pojksidan på länge!

- Det är jätteroligt! Vi har en ny ung generation som nu har åldern inne för U18-klassen och som älskar volleyboll. Vi kanske inte har de mest rutinerade spelarna eller det starkaste laget, men vi vill spela vårt spel hela tiden. Vi vågade spela volleyboll hela tiden och höll oss till vårt offensiva spel under kvalet, det var nog nyckeln och det hoppas jag att vi även fortsätter med under helgen, säger tränare för VK Westan, Magnus Luhr.

Vad tror du är anledningen till att de här unga pojkarna har fått upp ögonen för volleyboll?

- Jag tror att det framför allt är på grund av all den ökade mediala uppmärksamheten som sporten får just nu. Det går bra för Sverige och framför allt för våra svenska damer som drar åt sig mycket uppmärksamhet vilket engagerar, avslutar Magnus.

Ungdoms-SM arrangeras även i år av Habo Wolley & KFUM Jönköping och i år är det spelare födda 2006 eller senare som gör upp om mästartitlarna. Noterbart är att båda arrangörerna finns representerade i SM-slutspelet på både pojk- och flicksidan! Länk till helgens spelschema finner du här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid sidan av SM-turneringen anordnas även en öppen klass, där det i år slagits deltagarrekord! Hela 45 lag har anmälts, där 33 flick- och 12 pojklag kommer att tävla under helgen.

Ungdoms-SM i Jönköping sammanfaller i år med Svenska Volleybollförbundets årsmöte, som kommer att äga rum lördag 13 maj 13-15 på Quality Hotel Match i Jönköping, läs mer om det här!

Vi önskar deltagande lag samt arrangerande föreningar ett stort lycka till med helgens volleybollbravader!

Ungdoms-SM

Ungdoms-SM gick tidigare under namnet U18-SM och är ett svenskt mästerskap för lag med spelare under 18 år. Mästerskapet föregås av kvalttävlingar, från vilka 16 flicklag och 16 pojklag kvalificerar sig för mästerskapsslutspelet som avgörs i maj varje år. Där koras svenska mästare bland flicklag och pojklag. Parallellt arrangeras också öppna klasser där alla lag får delta.

Ungdoms-SM 2023

Datum: 13-14 maj
Plats: Jönköping
Arrangör: KFUM Jönköping Volleyboll, Habo Wolley
Vem får delta?
- I mästerskapsslutspelet, kvalificerade lag med spelare födda 2006 eller senare.
- I öppna klassen, alla lag med spelare födda 2006 eller senare.
Turneringssajt: Turneringssajt Länk till annan webbplats. med spelschema, resultat och tävlingsinformation.

LÄNKAR

 

Foto: Robert Boman. Affisch: Svensk Volleyboll

Fler nyheter

Publicerad: 2023-05-12

Senast uppdaterad: 2023-05-17

Visa fler nyheter

Sponsorer