Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Malmö tar klivet upp i Elitserien

Sveriges tredje största stad finns från och med nu representerad i svensk elitvolleybolls finrum. När elitseriesäsongen 2023/24 dundrar i gång i september är Malmö Volleybollklubb med i startfältet.

Förra veckan meddelade Falkenbergs VBK:s herrar att man avsäger sig elitserieplatsen Länk till annan webbplats. inför nästa säsong.

En av de totalt elva elitserieplatserna blev därmed vakant. Förfrågan gick till elitaspirerande division 1-laget Malmö VK, som under våren fick se sig besegrade av Uppsala i kvalet till landets toppdivision.

Föreningens styrelse har nu formellt tackat ja till spel i Elitserien.

– Det känns inspirerande! Det bästa hade såklart varit att kliva upp till Elitserien genom att spela till sig platsen. Nu blev det som det blev med Falkenbergs avhopp, vilket såklart är tråkigt, men vi ska göra vårt bästa att fylla den platsen även om det blir tufft till en början, säger Thomas Nordendahl, ordförande Malmö VK.

MVK grundades 1977 som Malmö Volleybollsällskap och slogs på 90-talet samman med KFUM Malmö Volley. Sedan 2018 går föreningen under namnet Malmö Volleybollklubb och man jobbar både aktivt och framgångsrikt med att utveckla barn och ungdomsverksamheten.

Svensk volleyboll har stark medvind som helhet, med allt fler som söker sig till idrotten för att träna och tävla. Svenska Volleybollförbundet och dess distrikt och föreningar arbetar framgångsrikt med att ta vara på det ökade intresset, som syns tydligt i såväl antalet tävlingslicenser som antalet seriespelande lag.

Malmö VK står exempel för utvecklingen, med ett medlemsantal som ökat flerfaldigt på några få år.

– Vi har haft en stark tillväxt av medlemmar de senaste fem åren och det har varit främst i åldrarna 13-17 år vilket gör att vi har en fin återväxt både på dam- och herrsidan. Det är ingen hemlighet att laget som kliver upp i Elitserien har många års erfarenhet i bagaget men med tillväxten vi har så är jag säker på att vi står redo för ett generationsskifte inom ett par år, avslutar Thomas Nordendahl.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-06-21

Senast uppdaterad: 2023-06-21

Visa fler nyheter

Sponsorer