Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Guide till seriespelet 2023/24

Helgen 23-24-september dundrar volleybollsäsongen 2023/24 i gång på bred front. Här har vi samlat information och länkar gällande säsongens seriespel!

Foto: Robert Boman

Volleybollen växer i Sverige!
Det ökade intresset syns såväl bland antalet aktiva spelare som i antalet lag som deltar i seriespel. Säsongen 2023/24 spelar omkring 275 lag i Svenska Volleybollförbundets seriesystem. Det är en ökning med 11 procent jämfört med föregående säsong.

Går vi ännu längre tillbaka i tiden, till säsongsstarten 2019/20, uppgick antalet seriespelande lag till 168, från Elitserien ner till Division 3.

Spolar vi fram igen till dags datum ser vi en 64-procentig ökning av antalet seriespelande lag under perioden, vilken alltså innehållit en pandemi som gjort sitt bästa för att sätta käppar i hjulet.

Den stora massan av nya lag återfinns av naturliga skäl i Division 3, som är instegsserien. Här är ökningen massiv. Säsongen 2019/20 spelade 21 lag här, medan omkring 120 gör det under säsongen 2023/24; en ökning med 471 procent.

Tabeller & spelscheman
I Serieportalen Länk till annan webbplats. samlas samtliga serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem. Alla serier har var sin så kallad turneringssajt, innehållande spelscheman, tabeller, statistik samt lag- och spelarsidor. I samma portal finns även andra volleybollmästerskap som arrangeras i Svenska Volleybollförbundets regi, så som Grand Prix, Ungdoms-SM, Junior-SM.

Direktlänkar till alla volleybollserier 2023/24:

Streama alla elitseriematcher!
Elitserien livestreamas i samarbete med Sportway Media Group (SMG) säsongerna 2023/24 och 2024/25. Samtliga elitseriematcher från såväl grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet visas samlat på plattformen volleytv.se Länk till annan webbplats..

I den här nyheten Länk till annan webbplats. finns information om erbjudanden och hur då får access till sändningarna!

Livescore från alla matcher i alla serier!
Serieportalen erbjuder en heltäckande livescore-tjänst som låter dig följa alla pågående matcher i alla serier, poäng för poäng, set för set, dag ut och dag in. Livescore-tjänsten med dagsaktuella matcher hittar du här! Länk till annan webbplats.

Regler och bestämmelser
I dokumentbanken på volleyboll.se Länk till annan webbplats. finns bland annat regler, regelkommentarer och tävlingsbestämmelser samlat.

För allmän information om seriespelet, se den här sidan på volleyboll.se! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-09-22

Senast uppdaterad: 2023-09-22

Visa fler nyheter

Sponsorer