Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tio drabbningar inviger Elitserien 2023/24

Tiden är inne! I helgen är det dukat för stor premiäromgång. Elitserienvolleyboll.se har samlat nyttig info och länkar till livescore och streaming.

Foto: Robert Boman

Efter en lång försäsong med tuffa träningsläger, mängder med matcher och premiärupplagan av Svenska Supercupen, står klubbarna nu redo att inleda grundseriespelet; det första steget i jakten på SM-titlarna. Elva damlag och elva herrlag från 18 olika föreningar tar plats i startfältet.

Premiäromgången bjuder på tio matcher, fyra på damsidan och sex på herrsidan. Exempelvis ser vi guldtippade Hylte/Halmstad herr, som går för ett fjärde raka SM-guld, inleda med en “back to back-helg” på hemmaplan i Örnahallen där man tar emot Uppsala under lördagen och RIG Falköping under söndagen. Vi ser även nykomlingen Malmö debutera borta mot fjolsäsongens silverlag Habo på söndag.

Fyra lag får otåligt vänta kvar i startblocken ytterligare en vecka. Detta gäller damlagen Engelholm, Lindesberg och Sollentuna samt Södertelge på herrsidan.

”Guld är det vi vill åt”

Några röster inför helgens premiäromgång:

  • – Vi är ett lag som inte har så stora spelare, men explosiva och atletiska spelare i stället. Vi har alltid varit bra i försvar och servemottagning, men legat lite efter i anfall och block. Nu har vi försökt ändra på det offensiva spelet och ska spela mycket snabbare i år. Generellt är vi mer aggressiva och det kanske blir fler misstag, men det genererar fler poäng också, säger IKSU:s Felicia Granberg i en intervju med Västerbottens-Kuriren Länk till annan webbplats..

  • – Alla är beredda att sträva efter att det ska bli guld den här säsongen. Det är klart att det var stort att ta silver i våras men det var bara ett steg på vägen. Guld är det vi vill åt och det tycker jag att Habo förtjänar. Kompetensen finns men sedan är det mycket som ska stämma för att det ska bli bra. Man får väl säga att Hylte/Halmstad är storfavorit den här säsongen också, säger Habos lagkapten Algot Danielsson till Jönköpings-Posten Länk till annan webbplats..

  • – Vi vill vara topp fyra, det är grundmålet. Sen om vi kan klättra något vore det bra, men det beror också lite på de andra lagen, men semifinal siktar vi på. Väl där är det bara bra lag kvar, och spelschemat är intensivt, säger Flobycoachen Kalle Nordén i Falköpings Tidning Länk till annan webbplats.. Floby har av elitseriecoacherna tippats tvåa i tabellen bakom Hylte/Halmstad.

  • – Vi har alltid höga målsättningar i klubben, och då får man också bra förutsättningar. Vi är revanschsugna, jag tycker att vi förtjänar ett SM-guld igen, säger Hylte/Halmstads landslagslibero Emmy Andersson i en intervju med Norran.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

Nu kör vi, volleybollvänner!

PREMIÄROMGÅNGEN

Dammatcher
2022-09-23
14:00 Hylte/Halmstad – Gislaved
14:00 IKSU – Örebro
15:00 Göteborg – Lund
16:00 Linköping – RIG Falköping

Herrmatcher
2021-09-23
14:00 Vingåker – Örkelljunga
14:30 Floby – Sollentuna
14:30 RIG Falköping – Lund
16:30 Hylte/Halmstad – Uppsala

2021-09-24
14:00 Hylte/Halmstad – RIG Falköping
16:00 Habo – Malmö

LÄNKAR

elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien damer Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien herrar Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-09-22

Senast uppdaterad: 2023-09-22

Visa fler nyheter

Sponsorer