Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Final call - U23-SM 2023: Anmäl lag senast 22 oktober!

Anmälningsslussarna till 2023 års upplaga av U23-SM stänger snart! Mästerskapet går mot nytt deltagarrekord och avgörs i Lund, helgen 4-5 november.

Anmäl laget här senast söndag 22 oktober kl. 23:59! Länk till annan webbplats.

Foto: Petter Borna

U23-SM är ett svenskt mästerskap i volleyboll där unga vuxna och äldre ungdomsspelare får visa upp sig, mäta sig med jämnåriga talanger och chansen till fler betydelsefulla matcher med högkvalitativt motstånd. Mästerskapet arrangeras årligen under november månad och alla lag med spelare under 23 år är varmt välkomna att delta.

Mästerskapet är en relativt ung turnering som såg dagens ljus så sent som 2015. Sakta men säkert har antalet deltagande lag ökat och förra året slogs rekord då totalt 18 lag kom till spel. Redan nu står klart att den siffran överträffas till 2023 års upplaga. 21 lag är hittills anmälda och förhoppningen är att ytterligare tillkommer fram till deadline, söndagen den 22 oktober kl. 23:59.

Över tid har vi även sett en glädjande utveckling där allt fler föreningar utanför Elitserien vågar ta steget in i mästerskapet. Förra årets upplaga vanns exempelvis av Kronan VBK:s damer, vars representationslag spelar i Division 1. Bland herrarna var det Uppsala VBS som tog hem guldet.

– Vi ser en väldigt positiv trend med rekordmånga lag i alla nationella mästerskap och turneringar. Känslan är att U23-SM i Lund har extra stor potential att växa ytterligare genom Lunds VK:s driv och med god tillgång till hallar, säger Jakob Birgersson, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

Lunds VK är Sveriges största volleybollförening sett till antalet medlemmar och står arrangör för U23-SM för femte året i följd. Med en erfaren och välsmord lokalorganisation på plats finns goda förutsättningar för mästerskapet att nå nya höjder.

– Det känns väldigt roligt att återigen få välkomna volleyboll-Sverige till Lund och årets U23-SM. Vi hoppas på nytt deltagarrekord och utmanar alla klubbar att ta chansen att tävla om SM-medaljerna i november, säger Stefan Sjöström, klubbchef Lunds VK.

Till 2023 års upplaga kommer matcherna spelas på helplan från början till slut. Idrottshallen, Fäladshallen och ISLK-hallen utgör spelplatserna. Idrottshallen sticker ut som arenan där Sveriges damlandslag gång på gång lockat fullsatta läktare under de två senaste årens European League-spel.

U23-SM 2023

Datum: 4-5 november
Plats: Lund

  • Idrottshallen, Högevallsgatan 1
  • Fäladshallen, Svenshögsvägen 25A
  • ISLK-hallen, Pedellgatan 1R

Arrangör: Lunds VK
Vem får delta? Lag med spelare födda 2002 eller senare
Anmälan: U23-SM i Volleyboll 2023 - Profixio Länk till annan webbplats.
Turneringssajt: U23-SM i Volleyboll 2023 - Profixio Länk till annan webbplats.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2023-10-18

Senast uppdaterad: 2023-10-18

Visa fler nyheter

Sponsorer