Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien: Skånederby och prestigemöten bland 12 helgmatcher

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Linköping möter Lund i helgen. Foto: Magnus Lilja

En ny helg är här, och med det ännu en fullmatad elitserieomgång. Hela tolv matcher väntar på oss 9-10 december; åtta under lördagen och ytterligare fyra på söndag.

Men innan vi kikar närmare på några av drabbningarna tar vi en snabb titt i backspegeln:

Gångna helgen spelades den tionde omgången, vilket markerade att grundseriespelet nått halvvägs. Där och då slogs fast vilka åtta lag som kvalificerat sig för 2024 års upplaga av Grand Prix Länk till annan webbplats. som avgörs i Uppsala 20-21 januari. Följande kommer göra upp om ära, prispengar och Europacupplatser:

  • Damlag: Hylte/Halmstad, Engelholm, Örebro, Lund
  • Herrlag: Floby, Hylte/Halmstad, Lund, Habo

Biljetter till Grand Prix-helgen säljs i samarbete med TicketCo! Länk till annan webbplats.

Serien vänder

När grundseriespelet nu vänder gäller det för de 22 elitserielagen att kräma ur krafterna och spurta in i julledigheten. Efter helgens omgång återstår nämligen bara ytterligare en innan Elitserien tar tillfällig paus, där trupper och ledarstaber får möjlighet att ladda om batterierna inför det nya året och den intensiva “vårterminen”. Bakom knuten väntar sedan Grand Prix, grundserieavgörandet och sedermera SM-slutspelet.

På herrsidan bjuder helgens omgång bland annat på ett Skånederby med start 15:00 under lördagen, då tabelltrean Lund tar emot Örkelljunga. Hemmalaget inledde säsongen vansinnigt starkt men kommer till helgens drabbning med tre raka förluster. Nederlagen har visserligen skett mot övriga tre lag i toppkvartetten (Floby, Hylte/Halmstad och Habo), men vi kan räkna med ett Lundagäng som är rejält suget på att hitta tillbaka till vinnarspåret när länsrivalen och tabelljumbon ÖVK gästar Idrottshallen.

Örkelljunga ska dock trots sin skrala poängskörd inte räknas bort. För ett par omgångar sedan besegrade man Habo i tre raka akter; samma Habo som så sent som förra helgen vann mot Lund med 3-0.

På damsidan väntar bland annat ett prestigemöte där Lund tar emot Linköping med start 17:30 under lördagen. Förra helgen norpade Lund den fjärde och sista Grand Prix-platsen på just Linköpings bekostnad. De gästande tabellfemmorna lär vara taggade till tusen att visa att det borde varit de som ska spela GP. Förra gången lagen möttes avgick LVC med segern efter en stentuff femsetare (21-25, 14-25, 25-16, 25-23, 18-16) där man vände 0-2-underläge till 3-2-triumf.

Vi noterar även att hela fyra lag “dubblerar” kommande dagar, med matcher både lördag och söndag. På damsidan är det IKSU och Lund, bland herrarna; Uppsala och Malmö.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

Foto: Magnus Lilja

HELGENS OMGÅNG

Dammatcher
2023-12-09
13:00 Göteborg – IKSU
14:30 RIG Falköping – Gislaved
17:00 Sollentuna – Engelholm
17:30 Lund – Linköping

2023-12-10
14:00 Hylte/Halmstad – Lindesberg
14:00 Lund – IKSU

Herrmatcher
2023-12-09
14:30 Sollentuna – RIG Falköping
15:00 Lund – Örkelljunga
15:00 Uppsala – Floby
19:00 Södertelge – Malmö

2023-12-10
15:00 Uppsala – Malmö
16:30 Hylte/Halmstad – Vingåker

LÄNKAR

elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien damer Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien herrar Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-12-08

Senast uppdaterad: 2023-12-08

Visa fler nyheter

Sponsorer