Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien: Klassikermöte kröner helgens omgång

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Landslagstrion Vilma Julevik, Emmy Andersson och Cecilia Malm är nyckelspelare i topplaget Hylte/Halmstad. Foto. Robert Boman


Helgen 3-4 februari bjuder på totalt sju matcher, varav sex spelas under lördagen.

Bland de tre dammatcherna är det dock helgens enda söndagsdrabbning som sticker ut lite extra. 14:00 vankas det seriefinal och SM-finalrepris mellan ledande Hylte/Halmstad och jagande Engelholm; de två lag som tillsammans med Örebro dominerat svensk elitvolleyboll på damsidan i cirka tio år.

Säsongen 2023/24 är bevisligen inget undantag. Samtliga tre fick kliva upp på prispallen när 2024 års Grand Prix avgjordes i Uppsala för ett par veckor sedan. Örebro triumferade efter finalvinst mot Hylte/Halmstad, medan Engelholm fick nöja sig med bronset efter att ha missat GP-final för första gången sedan 2014.

I elitserietabellen är det dock Hylte/Halmstad som tronar i toppen, med Engelholm fyra poäng bakom - och Örebro ytterligare en. Då ska dock sägas att hallänningarna har en match mer spelad (15).

H/H och EVS har mötts två gånger tidigare den här säsongen och vunnit varsin match. Skåningarna spelade hem premiärupplagan av Svenska Supercupen med 3-1 i set i mitten av september. Knappt två månader senare tog hallänningarna gruvlig revansch via seger i raka set i rivalens hemmaborg Kungsgårdshallen.

Maktbalansen topptrion emellan är härligt oviss och utgör en spännande berättelse att spinna vidare på under fortsättningen av säsongen, som de facto börjar dra ihop sig för slutspel. Kommande dagar får vi en färsk rapport på hur styrkeförhållandet ser ut i dagsläget.

Bland lördagens fyra intressanta herrmatcher hittar vi bland annat en repris från Grand Prix-semifinalen mellan tabelltrean Lund och tvåan Hylte/Halmstad.

Hallänningarna vann den nämnda GP-bataljen och får ses om klara favoriter inför drabbningen i Idrottshallen, men skåningarna visade sin kapacitet och pressade Hylte/Halmstad ordentligt på deras väg till segern (30-28, 25-17, 24-26, 25-10).

Kan hemmapubliken vara det som får vågen att tippa över till Lunds fördel? Med start 17:30 på lördag får vi svaret.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens elitseriematcher från läktarplats.

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

HELGENS OMGÅNG

Damer
2024-02-03
14:30 Sollentuna – Örebro
15:00 Lund – Gislaved

2024-02-04
14:00 Hylte/Halmstad – Engelholm

Herrar
2024-02-03
15:00 Malmö – Habo
15:00 Örkelljunga – Floby
17:00 Sollentuna – Uppsala
17:30 Lund – Hylte/Halmstad

LÄNKAR

elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien damer Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien herrar Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-02-02

Senast uppdaterad: 2024-02-03

Visa fler nyheter

Sponsorer