Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

"Bella" Haak cupmästare i Italien

Svenska superstjärnan Isabelle Haak ledde i helgen sitt Imoco Volley Conegliano till mästartiteln i Coppa Italia. Söndagens final mot Milano blev en rafflande femsetare där "Bella" bidrog med 23 poäng, varav två block.

Foto: Volleyball World

Helgens cupfest avgjordes i Trieste, beläget i nordöstra Italien, precis vid gränsen till Slovenien och Kroatien. Under lördagen avgjordes semifinalerna där "Bella" och Conegliano 3-0-besegrade Chieri, som leds av Sveriges nyblivne förbundskapten, Giulio Cesare Bregoli.

Italienska ligan räknas som världens mest konkurrenskraftiga och Engelholms VS-fostrade Isabelle Haak – Årets spelare i Europa 2022 – är en av de klarast lysande stjärnorna. Från sin position som högerspiker är hon lagets poängstarkaste spelare och har stor del i att laget toppar Serie A-tabellen som obesegrade efter 20 omgångar.

Det här var Coneglianos femte cuptitel i följd och sjätte totalt.

Nära 7000 åskådare såg final i PalaTrieste. Foto: Volleyball World.

17–19 maj har du möjlighet att se Haak, Bregoli och resten av det svenska damlandslaget briljera på svensk mark när 2024 års upplaga av European Golden League servar igång i Sparbanken Skåne Arena i Lund. Det dukas för volleyboll i världsklass tre dagar i sträck när stjärnspäckade Belgien och Spanien kommer på besök.

Tillsammans gör vi Sparbanken Skåne Arena till en ointaglig blågul volleybollborg och hejar fram vårt damlandslag, som jagar och drömmer om ett första, historiskt VM-avancemang.

Biljetter hittar du på TicketCo.se Länk till annan webbplats., där du kan välja mellan sittplats och ståplats till såväl enskilda matcher som ett komplett helgpaket som inkluderar alla tre:

  • 17 maj – 18:00: Sverige – Spanien
  • 18 maj – 16:00: Belgien – Spanien
  • 19 maj – 15:00: Sverige – Belgien

LÄNKAR

Turneringssajt Coppa Italia Länk till annan webbplats.
Streama Coppa Italia via VBTV Länk till annan webbplats.
Köp Golden League-biljetter på TicketCo.se! Länk till annan webbplats.
Om damlandslaget i volleyboll Länk till annan webbplats.
Officiell turneringssajt Golden League 2024 Länk till annan webbplats.

Foto: Volleyball World

Fler nyheter

Publicerad: 2024-02-19

Senast uppdaterad: 2024-02-19

Visa fler nyheter

Sponsorer