Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Örebro Challenge 2024: Anmäl lag till Sveriges största barn- och ungdomsturnering!

3-5 maj samlar vi landets barn- och ungdomsspelare för Sveriges största volleybollturnering. 2024 års upplaga går under namnet Örebro Challenge och markerar både spelorten och den härliga utmaningen som väntar de hundratals lag som anmäler sig för volleykavalkaden. Och på tal anmälan - den har öppnat!

LÄNK: Anmälan till Örebro Challenge 2024 Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman

Tack vare det framgångsrika och långvariga samarbetet mellan Svenska Volleybollförbundet och de arrangerande föreningarna KFUM Örebro och Örebro Volley är Örebro Challenge en enorm volleybollfest och en av årets absoluta höjdpunkter för Sveriges barn- och ungdomsspelare.

Under dagarna i residensstaden spelar de över 300 lagen en bra bit över 1000 matcher på totalt 56 planer i 12 olika hallar. Mäktigt!

3-5 maj är det alltså dags för 2024 års upplaga. Anmälningssidan finns via den här länken Länk till annan webbplats. och är öppen från och med i dag, måndagen den 19 februari. Deadline är i sin tur fredagen den 29 mars kl. 23:59.

Under fredagskvällen den 3 maj är det invigning under pompa och ståt och spelet drar igång morgonen därpå. Deltagarna välkomnas också till en fullspäckad aktivitetskväll i Tegelbruket lördagen den 4 maj. Där dukas det för disco on demand, klättring, spontanspel, spänsttävling, filmvisning och härligt häng.

Lika mycket som Örebro Challenge är en väldig volleyturnering utgör det också en mötesplats för Svensk Volleybolls framtid; en helg för gemenskap i idrottens tecken, där ledare umgås och utbyter erfarenheter samtidigt som barn- och ungdomsspelare träffar och lär känna jämnåriga lirare från hela volleyboll-Sverige.

Så spelas Örebro Challenge

Fyra mot Fyra är spelformen som används, och de olika tävlingsklasserna är indelade i levels (4-7), där lagen anmäls till den nivå de själva känner att de behärskar. I flera av tävlingsklasserna spelar flickor och pojkar tillsammans.

Tävlingsklasserna:

  • Level 4 - Öppen
  • Level 5 - Öppen
  • Level 6 - Öppen, Flickor, Pojkar
  • Level 7 - Öppen, Flickor

"Öppen" betyder att det kan vara både pojkar och flickor i laget. Klasserna "Flickor" respektive "Pojkar" är i sin tur könsbundna. I år är det spelare födda 2010 och senare som deltar. I Level 7 är även spelare födda 2009 välkomna att delta.

Har du frågor om Örebro Challenge? Kontakta arrangörerna via orebrochallenge@gmail.com. Tävlingsfrågor om exempelvis klasser, dispenser med mera hänvisas till tl@volleyboll.se.

LÄNK
Anmälan till Mikasa Challenge 2024 Länk till annan webbplats.
Nationella mästerskap och turneringar Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-02-19

Senast uppdaterad: 2024-02-19

Visa fler nyheter

Sponsorer