Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bronspeng i Norge

Lidingö SK: veteranlag knep bronsplatsen i helgens Öppna Norska mästerskapen för veteraner. En välorganiserad turnering i Stavanger, som öppnar famnen för fler nordiska lag till kommande år.

- Norge har lyckats få till en fantastisk turnering  med ett upplägg som gör att alla deltagare ser fram emot att komma tillbaka nästa år. Vår närvaro är mycket uppskattad, och vi fick stående ovationer på banketten, säger Lennart Neovius, en av veteranspelarna i Lidingö.

Jämn semifinal mot Nyborg

Han beskriver att laget spelade mycket bra långt in i turneringen, men ändå inte lyckades med det yttersta målet – att ta guld. I semifinalen förlorade de en jämn match mot Nyborg i det tredje skiljesetet.

- Nyborg har blivit lite av ett spöke för oss, men de har också ett bra lag.  Vi inledde matchen väldigt bra, ledde med 12-4 men sedan lyckades de komma in i matchen och knappa in någon poäng på varje rotation. Framför allt var det försvarsspelet som de glänste och vi kom inte riktigt upp i samma nivå.

Johan Lindström kom in i slutet på första set och genom bytet kom Lidingö tillbaks i andra setet. I det avgörande var det helt jämnt fram till 10-9, men några enkla misstag gav Nyborg ett övertag som Lidingö inte orkade ta tillbaka. I bronsmatchen mötte Lidingö Finstad som besegrats i gruppspelet. Återigen blev det Lidingöseger, även denna gång med 2-1.

Semifinal: Lidingö SK - Nyborg 1 - 2 (20-25, 25-20, 12-15)

Match 3/4: Lidingö SK - Finstad 2 -1 (25-14, 21-25, 15-12)

Nu är laget tillbaka hemma igen, men, inte så slitna trots allt:

- Det är ovanligt fräscha muskler, däremot var de flesta trötta mentalt och sömnmässigt efter intensiva dagar och kvällar.  Nu ser vi fram emot nästa års turnering!, avslutar Lennart.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer