Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Danmark vann öppningsmatchen

Det svenska pojklandslaget drog det kortaste strået i en jämn, men svängig, femsetare mot Danmark i öppningsmatchen av NEVZA Championship i finska Kuortane.

Att det var spänt på banan, där många landslagsdebutanter fanns på båda sidor av nätet, var ganska uppenbart när mötet mellan Sverige och Danmark drog igång. Sverige lyckades ändå ta hem det första setet efter att Ludvig von Sydow gjort en riktigt stark serveserie som vände på tillställningen.

I andra set inledde Danmark bäst, men svenskarna var först fram till 20. Den här gången kunde danskarna vända till egen fördel och vann med 25-22.
Svenskarna höjde dock sin nivå ett snäpp och vann sedan tredje set, som var riktigt jämnt, med 25-23.

Början av fjärde set vill nog de blågula grabbarna helst glömma. Underläge 1-8 är något som inte är lätt att vända på och det lyckades inte den här gången heller. Setet klart till danskarna med 25-16, men blågult avslutade ändå klart bättre.

Danmark öppnade sedan det femte setet bäst och en poängs ledning vid sidbytet utökades till 12-8. Frenetiskt kämpande av de svenska spelarna gjorde att man kröp närmare och närmare, men man kunde inte hindra danskarna från att vinna den avgörande bollen till 15-13. Ridån ner för Sverige som nu får ett par timmar på sig att ladda om till nästa match. Då väntar Finland, som blir en ny tuff nöt att knäcka.

Lagkaptenen Viktor Lindberg tog ett stort ansvar i anfallsspelet och klubbkompisen  från Vingåker, centern Andreas Brink, var också riktigt vass.

Sverige - Danmark 2-3 (25-22, 22-25, 25-23, 16-25, 13-15)
Bästa svenska poängplockare: Viktor Lindberg 27, Andreas Brink 12

Resultat från alla matcher finns på http://junnulentis.fi/pm-kisat-kuortane-2012/ Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-07

Senast uppdaterad: 2012-09-07

Visa fler nyheter

Sponsorer