Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ett stort steg framåt för det svenska damjuniorlandslaget

Inför dagens match mot Frankrike var det focus på två saker, en tuff servtaktik och få stopp på deras snabba kantspel. Båda dessa saker lyckades vi med men på den här nivån är det alltid nya saker som dyker upp så även om vi nådde dessa båda mål så lyckades vi inte besegra Frankrike idag.

Första set inleder vi helt respektlöst och leder med 8-7 vid den första tekniska time-outen. Vi får bra utdelning på vårt servande och lyckas hålla den franska passaren en bra bit från nät vilket tar udden av deras snabba spel. Tyvärr så trampar Rebecka Gustavsson igenom och får utgå med en ömmande hälsena. De bollar som hon hinner med gör hon riktigt bra, Rebecka är lite typisk för det här laget, igår hade hon en tuff dag mot Tyskland men när hon får chansen igen mot Frankrike så knyter hon näven och visar vad hon lärt sig. Det är den stämningen som präglar hela laget här nere i Italien.

Vi låter oss inte påverkas av bytet utan fortsätter att hålla jämna steg med Frankrike upp till den andra tekniska time-outen där Frankrike leder med 16-15. Därefter gör Frankrike ett litet ryck och skapar sig en liten buffert som de håller hela vägen. En aning besvikelse hos tjejerna eftersom vi missar ett par enkla bollar i slutet något som vi tyvärr tar med oss in i andra set som liksom igår blev ett set som vi aldrig riktigt kom in i.

Tredje set gör vi en rockad och låter Diana Lundvall gå spiker och på vilket sätt hon löser den uppgiften. Inte bara ger hon en massa glädje och energi utan gör också ett par viktiga poäng och ger oss självförtroendet tillbaka. Ledning i både första och andra tekniska time-outen och vi är först upp till 20 poäng, då vill vi gärna vinna seten. 22-22 och vi har en serve som slickar baslinjen men döms ut. Flyt föder flyt och även nästa boll studsar Frankrikes väg och de skaffar sig matchboll. Första matchbollen räddar vi upp men når inte hela vägen.

Imorgon är det dags för sista gruppspelsmatchen då vi möter Holland. Oavsett hur det går i den matchen så kommer vi att spela b-slutspel så det kommer att bli focus på att jobba vidare med vårt eget spel. Vi behöver bli lite tightare i vårt försvarspel och då är Holland en bra motståndare. Från dagens match tar vi med oss inledningen i matchen och sista set. Vad vi behöver göra bättre är naturligtvis andra setet och jobba vidare med vårt baggerspel.

Poängbäst Nellie Fredriksson 13p

 

Skrivet av: Jonne Johansson

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-19

Senast uppdaterad: 2012-07-19

Visa fler nyheter

Sponsorer