Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust för PU18 mot Italien

De svenska killarna förlorade på onsdagskvällen mot Italien i gruppspelet av 8-Nationers i Kreuzlingen, Schweiz. Efter en jämn första halva av matchen visade Italien klass och vann med 3-0.

Sverige-Italien 0-3 (21-25,16-25,13-25)

 

I andra omgången av 8-Nationers i Kreuzlingen, Schweiz stod Italien för motståndet. Ett Italien som besegrat Belgien med 3-1 i första omgången. Sverige kommer till spel med stort självförtroende efter den fina vändningen igår mot Holland. Första set inleds med servemiss från den italienska passaren. Men svenskarna fortsätter sin vana trogen med att göra det svårt för sig i inledningsseten i sina matcher. Uppförsbacke direkt efter problem i servemottagningen på inte allt för hårt pressade italienska hoppservar. Man lyckas dock förbättra mottagningen samtidigt som gör ett bra jobb med att värdera sina anfallslägen. Vid andra tekniska timeouten är man uppe vid 14-16 och man håller kontakten till timeout för Italien vid ställning 18-17 för de vita. Mönstret är att trots stabil bagger har man svårt att vinna boll mot ett stort och stabilt italienskt block. Antalet misstag hålls dock på en bra nivå och detta gör att man ändå har häng! Sin vana trogen spelar Sverige bitvis fint block/defence men har jämfört med gårdagen stora svårigheter att konvertera dessa lägen till poäng. Ett antal ”lätta” anfall från italienarna dimper ner framför passiva svenskar och dessa bollar visar sig bli avgörande när det drar ihop sig i slutet av setet. Italien får vinna sina anfall lättare än Sverige och man rycker sig fram till setseger med 25-21.

 

Andra set följer i stort sätt samma mönster som det första. Sverige får kämpa sig till sina poäng medan Italien oftast vinner på sitt första anfallsförsök. Frustrerande för de svenska killarna som dessutom får större problem med sin servemottagning. De fina siffrorna från set ett finns inte längre kvar. Man krigar sig dock kvar i setet och är inte mer än två poäng efter när Italien når 16. Italienaren Mazzon hjälper dock sitt lag att göra ett ryck då han ”fastnar” vid servepositionen.

Fyra raka pinnar och svenskarna är i brygga! Inte hjälper det heller att Italien endast bjuder på tre misstag under hela setet. Sverige orkar inte mobilisera den energi som krävs för att komma ikapp utan italienarna glider till sist enkelt ifrån till 25-16. En titt på statistiken visar att trots Italiens mediokra servemottagning så är de ett nummer större i anfall på samtliga positioner. Nämnas bör dock att de svenska killarna under olika perioder av matchen servar riktigt bra. Man har bra press och samtidigt få misstag i sitt servespel.

 

I tredje set tar dock det roliga slut på allvar. Italien visar hur man stänger en match. Bra servande skjuter den svenska mottagningen i sank. Ruggiga 70% effektivitet i anfall på laget och tvärstopp i blocket för Sverige. Enbart fyra egna poäng mäktar man med i set tre som förloras med hela 13-25. 3-0 till Italien som stormar fram mot semifinal. I Italien kretsade mycket runt den mycket duktiga högerspelaren Sebastiano Milan som gjorde 21 poäng! I Sverige samlade Viktor Lindberg ihop 10 poäng medan Linus Ekstrand, som hade bäst effektivitet i anfallsspelet för Sverige, fick ihop 7 poäng.

 

Samtliga svenska poänggörare:

 

Viktor Lindberg 10p

Linus Ekstrand 7p

Alfred Dalevik 5p

Benjamin Engström 4p

Patrik Ödvall 3p

Fredrik Holgersson 2p

 

För Sverige väntar nu en direkt avgörande match om en semifinalplats mot Belgien som förlorade mot Holland med 2-3 tidigare under dagen. Några olika scenarier kan inträffa i den sista omgången. Vid förlust är Sverige i B-slutspel. Vid vinst är man vidare till semifinal om Italien vinner mot Holland. Italien behöver vinna ett set mot Holland för gruppseger. Vinner Holland med 3-0 är man själv gruppsegrare. Vinner man med 3-1 är man grupptvåa och om man vinner med 3-2 samtidigt som Sverige vinner med 3-0 mot Belgien blir det bollräkning mellan Sverige och Holland om den sista semifinalplatsen! I den andra gruppen vann Tyskland en rysare mot Spanien i skiljeset samtidigt som Frankrike, som kanske imponerat mest av alla lag, stormar fram mot gruppseger efter två raka 3-0 segrar. I sista omgången spelar Tyskland mot Frankrike där de båda semifinalklara lagen gör upp om förstaplatsen i gruppen.

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-26

Senast uppdaterad: 2012-07-26

Visa fler nyheter

Sponsorer