Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust i OS-kvalmatch

Den inledande matchen i gruppspelet i Kroatien slutade med en klar förlust för de svenska damerna. Men det var hög klass på spelet från båada lagens sidor.

Sverige – Kroatien 3-0 (25-15, 25-13, 25-16)

- Det var en distinkt tre nollseger för Kroatien, samtidigt som vi stundtals spelade väldigt bra volleyboll, sa  förbundskapten Tina Celinder Nygren direkt efter matchen.

Inledningen av matchen var ren och bra med lugnt och strukturerat spel från svenskornas sida. De satte dessutom kroatierna i svåra lägen från centerpositionerna och jobbade bra med kantspelet. Men storfavoriterna i gruppen kom snabbt igen och tog över spelet mer och mer.

- I andra set körde de tempokombinationer och anföll i ett högt tempo och spelade delvis ut oss. Vi kom igen från ett stort underläge, och det blev för tungt för att orka jaga underifrån hela tiden.

- Nu gäller det att vi håller ihop det här och laddar om till matchen på fredag mot Frankrike. Vi har trots allt höjt vår nivå väldigt mycket under sommaren och hösten, vilket känns bra, avslutar Tina Celinder Nygren.

Nästa match: Fredag 11 november kl 19 mot Frankrike.

Information om OS-kvalet på CEV:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-11-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer