Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Glädje genomsyrar Sverigeserien

I helgen drogs Sverigeserien igång, med både herr- och ungdomsmatcher. Sverigeserien ger möjlighet för alla att spela volleyboll utan att delta i seriespel. Nytt för den här säsongen är att även U17 deltar i Nordsvenska VBF.

- Vi hade riktigt roligt, framförallt tyckte spelarna att det var kul. De flesta matcher var väldigt jämna, mellan IKSU och Glommersträsk blev det 26-24 till Glommersträsk i tredje avgörande set. Jag fick gåshud när vi var många som stod och tittade och hejade, säger tränare Leif Björk i Glommersträsk.

Yngre spelare deltar

Det var i Glommersträsk som årets första sammandrag hölls i Sverigeserien, med sju deltagande lag som möttes under en dag. Och för första gången har möjligheten öppnats för ungdomslag att delta i Sverigeserien. Tanken är att fler lag ska få möjlighet att spela matcher.

- Sverigeserien förenklar möjligheten att få speltillfällen även för ungdomslag, därför testar vi nu idén under säsongen, säger Tomas Lidstedt, tävlingsledare på Svenska Volleybollförbundet.

I Glommersträsk deltog sex lag i U17-klassen.

- Det kändes nästan lite märkvärdigt när vi kunde bjuda in till säsongspremiär hos oss, och samtidigt starta något nytt när vi nu har en U17-klass, avslutar Leif.  

Seniorernas sverigeserie på herrsidan hade också sitt första sammandrag i helgen. I Storuman möttes herrlagen.

Allt om Sverigeserien Länk till annan webbplats.


 

Foton: Norsjö Volley och Leif Björk

Fler nyheter

Publicerad: 2012-10-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer