Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget starkt framåt i Belgien

Det svenska herrlandslaget är på träningsläger i Belgien där de matchas mot det belgiska landslaget. Två jämna matcher och en nöjd förbundskapten, som anser att match nummer två är den bästa svenska landslaget gjort på många år. Här är Team Manager Claes-Göran Erikssons rapport:

SWE- Belgien 0-3, (21-25, 19-25, 23-25)

Startuppställning, Dardan Lushtaku, Marcus Nilsson, Erik Knutsson, Wilhelm Nilsson,  Linus Tholse, Jakob Wijk Tegenrot samt libero Anton Wijk Tegenrot.

Bra inledning och slut

Vi spelar mycket bra i första set med bra servetryck så att Belgien inte får igång sina stora centrar och spelar jämnt upp till första tekniska timeouten. Därefter lyckas Belgarna vinna ett par poäng i egen serve som de sedan bevakar fram till setvinst.

Andra set samma startuppställning, Peter Lundgren kommer in i stället för Jakob Wijk Tegenrot efter halva setet.
Här får vi en dålig start och hamnar i ett stort underläge, beroende på allt för dålig servemottagning men lyckas i slutet av setet hyfsa till siffrorna, 19-25.

Tredje set startar vi med de killar som slutade set två. Killarna tar åter igen för sig mer och det får till följd att vi spelar jämnt, vid 22-22 har vi möjlighet att göra 23-22 men lyckas inte döda bollen och efter ett långt rally vinner Belgarna bollen till 22-23 samt efterföljande boll. Vi lyckas ta en sideout men sedan vinner Belgarna rättvist setet och matchen. 

Förbundskapten Isacssons kommentar:
”Jag är mycket nöjd med killarnas insats i kväll, vi ska ha i minnet att Belgarna ligger ett par veckor före oss i träningsmängd och har spelat sex landskamper innan så de har ett högre matchtempo just nu jämfört med oss. Killarna vågar mer och jag tror att redan i morgon kan vi göra en än bättre match. Då har vi möjlighet att förbereda oss bättre taktiskt med hjälp av scouting av dagens match. Marcus Nilsson, Dardan Lushtaku samt Linus Tholse gör en mycket bra match. Vi får försöka förbättra vår servemottagning tills morgonens match, lyckas vi med det kommer vi att spela jämnt och kanske vinna.”

Marcus Nilsson 18 poäng
Linus Tholse 7 poäng
Wilhelm Nilsson 5 poäng

Fantastisk servemottagning i match två

SWE-Belgien 2-3, (25-19, 16-25, 25-19, 20-25, 13-15)

Startuppställning, Dardan Lushtaku, Marcus Nilsson, Philip Pettersson, Wilhelm Nilsson,  Linus Tholse, Jakob Wijk Tegenrot samt libero Anton Wijk Tegenrot.

Vi börjar matchen lika bra som gårdagen med bra servetryck och nästan felfri servemottagning, 94 % positiva, vilket gör att vi kan dra ifrån med några poäng efter första tekniska timeouten som vi sedan håller till setvinst.

Andra set, samma uppställning som första. Här tappar vi tyvärr vår fina servemottagning vilket gör att Belgien skaffar sig ett komfortabelt grepp om setet som de vinner ganska klart.

Marcus bombar in servar

Tredje set, samma uppställning. Vi kommer åter in i en bra rytm med mycket bra servemottagning och bra varierat anfallsspel. Marcus Nilsson har två fantastiska serverundor där han gör tre rena serveess samt några servar som ger oss gratisbollar att anfalla på. Det och några mycket bra försvarsräddningar av bland annat Linus Tholse gör att vi vinner tredje setet klart.

Fjärde setet, samma uppställning. Liknar tyvärr andra setet till viss del, vi hamnar i underläge men lyckas flera gånger jobba oss tillbaka och i kapp Belgien, bland annat genom att Rikard Bilger kommer in istället för Philip Pettersson vid serve, och servar mycket bra så att vi kan blockera ner Belgarna. Tyvärr orkar vi inte komma igen efter Belgarnas tredje ryck i setet.
Det är en mycket sevärd match med flera långa rallyn till publikens stora förtjusning.

Femte set, samma uppställning. Detta set är mycket jämnt fram till 11-11 där gör Belgarna ett ryck fram till 11-13, då kommer Bilger in på serveplats istället för Philip och med två bra servar lyckas Bilger och bra blockeringsspel är vi i kapp, 13-13.

Förbundskapten Isacssons kommentar:
”En sån här kväll kan man inte vara något annat än mycket glad och stolt. En fantastisk match med flera otroliga rallys. Det var herrvolleyboll när den är som bäst. Alla lagdelar fungerade mycket bra, där Anton Wijk Tegenrot har sitt livs högsta servemottagnings siffror på den här nivån, 82 % positiva varav 59 % perfekta.

Det här är den bästa match vi gjort sedan OS-kvalet i Portugal 2007, (vinst mot Slovakien 3-2). De här killarna har mäktat med att flytta det här laget framåt för varje dag sedan vi började den 10:e augusti.

Marcus Nilsson 29 poäng, varav 7 rena serveess + 4 servar som vi får gratisboll på.

Jakob Wijk Tegenrot 15 poäng
Linus Tholse 15 poäng
Wilhelm Nilsson 7 poäng
Philip Pettersson 7 poäng, varav 5 block.
Dardan Lushtaku 3 poäng

 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-27

Senast uppdaterad: 2012-08-27

Visa fler nyheter

Sponsorer