Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ingen skräll av damjuniorerna

Trots att man hade hemmalaget på gaffeln i första set så kunde man ej rubba värdnationen när man spelade sin första match i EM-kvalet i Slovenien.

Inför en inte allt för stor men enormt högljudd publik, satte matchen igång. För Sveriges del så var det kommunikation via kroppsspråk och skrika som gällde. Matchen fick ingen riktig karaktär då båda lagen hade en del servemiss men också hög utdelning från de servarna som satt i banan. Det skiljde aldrig mer än 2-3 poäng mellan lagen och det såg riktigt bra ut när Sverige hade 23-21 och ett gyllene läge att skaka om en av gruppens favoriter. Tyvärr så missades en serve och bollen efter trodde Sverige sig få i golvet på Sloveniens sida. Men detta blev icke fallet och även den bollen gick till hemmanationen och kvitterat till 23-23. Nu var Slovenien i förarsätet och enormt påhejade tog ytterligare två raka poäng och setet med 25-23.

Även i andra set fortsatte det att vara en jämn match. Men nu var det Slovenien som hade svårt att hålla ned sina misstag. Sverige kunde dock inte utnyttja de lägen som gavs för att rycka och återigen var det helt lika vid 22-22. Scenariot upprepade sig dock och Sverige blev passiva i samma stund som Slovenien växte med uppgiften och siffrorna från första set upprepade sig.

I tredje set kom de blågula laget in helt snett och Slovenien fick upp ett högre servetryck som resulterade i stora problem för Sverige. Nu visade Slovenien upp ett bättre spel än innan och gav inte Sverige någon chans att ta sig in i matchen. Setet slutade 25-14 och matchen 3-0.

I Sverige var Alexandra Lazic den som fick mest utdelning i sitt spel.

- Självklart är första set ganska betydande i en match där man möter en favorit och hemmanation. Där borde vi kunnat gjort bättre actions och fått utdelning. Även i andra set har vi chansen, men blir passiva och tar ej chansen att vinna. Sedan är det game over för vår del. Vi får ta med oss att vi verkligen skakade Slovenien i två set till matchen mot Spanien imorgon, avslutar den svenska coachen Kalle Nordén.

Sverige-Slovenien 0-3 (23-25, 23-25, 14-25)
Bästa poängplockare: Alexandra Lazic 18, Rebecka Lazic 9

Övriga resultat i gruppen
11/4
Spanien-Ukraina 0-3 (22-25, 23-25, 22-25)
Belgien-Kroatien 3-2 (25-27, 25-20, 25-15, 24-26, 15-11)

Bilder: CEV
Fler nyheter

Publicerad: 2012-04-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer