Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Internationell domarkandidat

För första gången har Sverige en kvinna som blir internationell domare. Malin Croner har varit på en veckolång kurs och examen i Turkiets huvudstad Ankara, där hon tillsammans med andra kvinnliga domarkandidater pluggat teori, haft prov och blivit testade på domarkunskaperna rent praktiskt.

- Det var stor press, man har bara en chans på sig att prestera som domare och visa sina kunskaper. Det kändes nervöst inför matcherna då jag dömde i Ankara, men det var väldigt roligt också, säger Malin, som dömde herrlag som spelar i Turkiets förstaliga som hade turnering.

De 14 kvinnorna på kursen från bl.a. Italien, Polen och Bulgarien fick alla göra ett varsitt uppdrag som förstedomare, andredomare och linjedomare. Alla uppdragen poängsattes, både de praktiska och de teoretiska, och Malin fick högsta betyg.

- Jag är jättenöjd med det. Nu gäller det att jag blir kallad till tre internationella domaruppdrag för att bli slutgiltigt godkänd av det internationella förbundet FIVB, säger hon.

Högt tempo med långa dagar

Veckan i Ankara var tuff med högt tempo och långa dagar med mycket innehåll. Hur vädret var har hon inte en aning om – de var inomhus hela tiden och pluggade och övade praktik hela tiden.

- Det var en fantastisk upplevelse, både duktiga instruktörer och Turkiska Volleybollförbundet ska ha en eloge för det praktiska och organisationen.

Av 377 volleybolldomare i Europa är bara 38 kvinnor, nu blir det 14 tjejer till, varav en är från Sverige.

Därmed finns 7 internationella domare i Sverige. De övriga kan du läsa mer om här Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-10-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer