Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Juniorlandslagen förbereder sig för EM-kval

Några dagar in på det nya året beger sig de båda juniorlandslagen söderut för att ta sig an det första steget i kvalificeringsprocessen till Europamästerskapen. Förberedelserna sätter igång i mellandagarna vid SVBF:s riksträningscentrum i Falköping

Den 27 december samlas både herr- och damjuniorlandslagen i Falköping för träningsläger. De båda trupperna tränar i fyra dagar och efter nyår ska lagen spela träningsmatcher på bortaplan. Herrarna beger sig till Falkenberg (2/1) och Habo (3/1) för att hitta matchformen mot två lag som ska spela Grand Prix i Katrineholm ett par dagar senare. Även damerna ska samma dagar möta ett GP-lag, nämligen Lindesberg.

4 januari åker sedan herrjuniorlandslaget mot Brcko i Bosnien. Kvalgruppen startar den femte, då Sverige ställs mot arrangerande Bosnien och Hercegovina. Dagen efter väntar Litauen och 7:e januari avslutas turneringen mot England. Gruppseger krävs för avancemang till nästa kvalfas och tränaren Göran Persson tror inte att det är någon omöjlig uppgift.

-England besegrade vi i fyra matcher för drygt ett år sedan, men Bosnien och Litauen har vi inte lika bra koll på, säger Persson. Det kommer säkerligen bli tuffa matcher, men vi har gott självförtroende i laget efter sommarens fjärdeplats i 8-nationers där vi mötte bland annat mötte Spanien, silvermedaljörerna i VM, berättar en hoppfull svensk coach.

14 spelare är uttagna i de två trupperna till lägret, som vid nyår kommer bantas till de tolv som åker till Bosnien respektive Montenegro.

 

För damjuniorerna gäller det att ta sig an Montenegro samt Estland i en trelagsgrupp. Fram till nyår tränar man dubbla pass i Frejahallen. Därefter ett kort nyårsfirande innan man ger sig av till Lindesberg för träning och matcher under två dagar.
Avresa till Montenegro sker 5:e januari och speldagar är 6:e och 7:e Januari.

- Det kommer bli tuffa matcher mot två nationer med starka traditioner. Vi hoppas och tror att vi kan utmana om segern som skulle ta oss till ett riktigt häftigt gruppspel till EM. Även om vägen dit är tuff så är det ett lag med visioner och drömmar som ger sig iväg till Montenegro, avslutar Kalle Nordén.

Herrtruppen
Jens Ahremark, Team Valla
Albin Andersson, Kungälvs VBK
Sean Anthony, Sollentuna VK
Fredrik Gewers, Sollentuna VK
Tim Hansson, Vindrarps VK
Arvid Haag, Habo WK 87
Viktor Lindberg, Vingåkers VK
David Lundin Sollentuna VBK
Johan Mårtensson, Hylte VBK
Wilhelm Nilsson, Falkenbergs VBK
David Pettersson, Vingåkers VK
Axel Qvarnström, Vingåkers VK
Johan Skoogh, Hylte VBK
Arno Slipac, Lunds VK

Damtruppen

Mathilda Gustafsson, Värnamo VBA
Nathalie Svensson, Engelholms VS
Jonna Wasserfaller, VK Orion
Madelene Green, VK Orion
Evelina Frank, Lindesberg VBK
Victoria Larsson, Svedala VBK
Rebecka Lazic, Svedala VBK
Alexandra Lazic, Svedala VBK
Frida Randén, Södertelge VBK
Sara Pettersson, Södertelge VBK
Isabella Kuné, Södertelge VBK
Nellie Fredriksson, Engelholms VS
Martina Svensson, Falköpings VK
Gabriella Lundvall, Sollentuna VBK

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2011-12-21

Senast uppdaterad: 2012-01-02

Visa fler nyheter

Sponsorer