Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Katrineholm laddar för Grand Prix

Den guldkantade föreningen Katrineholms VK med två raka SM-guld i bagaget på damsidan är ett av favoritlagen när Katrineholm Grand Prix spelas i Duveholmshallen i helgen. Men, det var tio år sedan klubben tog guld i den prestigefyllda turneringen.

- Suget är stort i hela laget att spela Grand Prix och göra riktigt bra matcher. Vi ser fram emot semifinalen mot Lindesberg på torsdag kväll, säger KVK:s tränare Lennart Larsson.

De fyra bästa herr- respektive damlagen efter höstens omgångar i elitserien gör upp om GP-titeln. Det är en åtråvärd titel, som de senaste tre åren vunnits av Engelholm på damsidan. Lika många guld i rad har Falkenberg på herrsidan.

- Det känns bra att Johanna Edberg är tillbaka nu efter sin ryggskada. Vi laddar både för Grand Prix och Europacupspel i januari, så vi har en intensiv period framför oss.

90 funktionärer på plats

Katrineholm Grand Prix är det största evenemanget inomhus för Svensk volleyboll, och det är många bitar som ställs på plats inför arrangemanget. Bollrullare, matpersonal, domare och entrépersonal - det är många funktioner som ska fungera. 90 funktionärer kommr att jobba med evenemanget under två dagar.

- Vi jobbar och sliter dygnet runt de sista dagarna inför starten på torsdag. Vi är trygga i vad som behöver göras eftersom vi arrangerat GP så många år. Vi ser verkligen fram emot arrangemanget, säger Lars Nordling i KVK:s styrelse.

- Det är en sådan härlig känsla att genomföra ett stort arrangemang, framförallt vad gäller arbetsgemenskapen, avslutar Lars Nordling.

Katrineholm Grand Prix i Duveholmshallen Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer