Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Landslaget laddar, trots matförgiftning

Nio av tolv spelare i den unga svenska truppen blev matförgiftade efter EM-kvalet i Ukraina. Men, nu är de allra flesta kurerade och har tränat för att ladda om inför resan till Slovenien för ytterligare gruppspel i EM-kvalet.

- Det tar på truppen när så många blir magsjuka, men vi ledare har försökt få alla att se framåt och få i sig tillräckligt med näring och hålla god hygien. Det har blivit några turer till apoteket sedan vi kom hem, säger Team Manager Claes-Göran Eriksson.

Truppen har haft bra träningar på hemmaplan i Sollentuna. Onsdag morgon bär det av till slovenska Maribor, där första match sker på torsdag mot värdnationen Slovenien.

- Vi var ytterst nära att vinna första set mot dem sist och hade vi gjort det hade matchen mycket väl kunnat sluta med svensk vinst. Vi vill verkligen nå ännu längre i Slovenien än vad vi lyckades med i Ukraina.

Enligt Eriksson är stämningen i laget mycket god.

- Vi jobbar nu med att få spelarna att förstå  att de är så bra som de är. Betänk att vi möter stora volleybollnationer, varav Tyskland kommer direkt från OS-spel. Vi presterade mycket bra och vill göra ännu bättre i Slovenien, avslutar Claes-Göran Eriksson.

Matchprogram EM-kval Slovenien:

Tor 13/9 20:00 Slovenien-Sverige

Fre 14/9 17:00 Ukraina-Sverige

Lö 15/9 17:00 Sverige-Tyskland

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer