Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Linköping mästare i Grand Prix

Efter tre raka GP-guld bröts segersviten för Falkenberg, då de förlorade finalen i Katrineholm Grand Prix mot Linköipng VC. Det var en tät och intensiv final inför fullsatta läktare i Duveholmshallen.

- Det känns fantastiskt att få uppleva detta här i Sverige. Grand Prix är en fest och inför en fullsatt arena är det härligt att ta guld. Volleybollen i Sverige är på en mycket högre nivå än vad många tror, säger Linköpings tränare Andrew Strugnell från Australien.

Finalen mellan giganterna Falkenberg och Linköping blev spännande och jämn. Lagen följdes åt och det blev många dueller och långa bollar till publikens förtjusning.

- Falkenberg servade bra  och hade även bra block. Vi har ett stort block och brukar vara bra där. Idag gjorde vi få misstag, vilket var den avgörande faktorn.

Det var åtta år sedan som Linköping tog guld i Grand Prix. De senaste åren har inte ens laget kvalificerat sig till GP, men i år har de vunnit samtliga matcher i höstens elitserie.

- Vi har en fenomenalt bra trupp och kan jobba långsiktigt. Nästan hela truppen är intakt från i fjol, endast två spelare har bytts ut. Det ger mig stora möjligheter att på ett strukturerat sätt bygga laget, säger Strugnell som gör sin femte säsong i Linköping.

Linköping – Falkenberg 3-1 (25-23, 26-28, 25-23, 25-22)

Matchstatistik och poängliga Länk till annan webbplats.

Bilder Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer