Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Med kameran som verktyg i Katrineholm

Under Katrineholm Grand Prix kommer flera fotografer att med kamerans hjälp spegla spelarna, domarna, bollrullarna, publiken och massor av annat i Duveholmshallen. En av dem är Janne Åsberg, som kommer att fokusera sitt objektiv lite extra på domarna.

- Jag är både volleybolldomare och fotograf och tycker att det är viktigt att spegla även domarna, som jag tycker fått för lite positiv uppmärksamhet. Det ska bli kul att få spegla domarnas miljö och svårigheterna som domare faktiskt ofta ställs inför, säger Janne.

Han har fotat idrott i flera år, framförallt fotboll. Numera driver vid sidan av sitt ordinarie arbete en fotostudio. I Katrineholm kommer han att förutom domarna även fota såväl ungdomarna som de äldre seniorspelarna.  

Snabbhet och rörelse i volleybollbilden 

- Volleybollen är en snabb sport där bollarna och händelserna är väldigt snabba. Så det gäller oftast att ställa fokus på en speciell punkt sen ha ett öga på spelet och det andra i okuläret. 

Hur viktig är bilden för betraktaren?

- En bild är självklart viktig för betraktaren för om inte betraktaren fanns skulle bilden inte ha någon mening. En bild ska locka betraktaren att vilja se mer.

Vad är en riktigt bra volleybollbild?

- Bilden ska innehålla rörelse och självklart ska bollen vara i fokus. Volleyboll är en häftig sport och bilderna ska spegla det som publiken ser.

Katrineholm Grand Prix 5-6 januari i Duveholmshallen Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer