Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nordiska klubbmästerskapen i helgen

Fyra svenska klubbar ska tillsammans med lag från våra grannländer göra upp om titeln Nordens bästa klubb. Det är den nordiska volleybollorganisationen Nevza som håller i turneringen.

Den årligen återkommande turneringen kommer att gå av stapeln nu till helgen. Representerade från Sverige är fyra elitklubbar; Falkenberg, Örkelljunga och Linköping på herrsidan samt Lindesberg på damsidan. Turneringen spelas över fredag, lördag och söndag på olika orter spritt över Sverige, Norge och Danmark.

Lindesberg spelar i Danmark

På damsidan kommer Lindesberg ställas mot ett norskt (Stod Volley) och två danska (Vordingborg, Bröndby) lag. ”Linde” får ta sig till Danmark till Vordingborgs hemmaplan för att försöka ta första- eller andraplatsen i gruppen och således få chans att slåss om guldet mot andra gruppens etta och tvåa den 27-29 januari. Lindesberg har öppnat serien starkt och har alla möjligheter att prestera till helgen.

Hemmaplan för herrarna

På herrsidan får volleybollsverige en bättre chans att följa händelserna på plats då både Falkenberg och Linköping spelar på hemmaplan, Örkelljunga spelar i Bergen, Norge. Dessa tre lag har tillhört sverigetoppen i några år nu, framförallt Linköping har visat storform i höstens elitserie genom att inte förlora ett set på de tre matcher de hunnit spela. Även Örkelljunga och Falkenberg har trots tufft motstånd stor potential att utvinna och kan genom det ta sig ur respektive grupper till slutspelet den 27-29 januari.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2011-11-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer