Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

OS-kval på hemmaplan för damerna

I helgen är det dags för storfrämmande i Ängelholm. Då ska det svenska damlandslaget möta Georgien i OS-kval. Två matcher på två dagar, men innan dess är det träning som står på schemat för damlandslaget.

- Det känns jättespännande, det här är en utmaning för svensk damvolleyboll som passar utmärkt in i vår långsiktiga strategi att kvala in till EM 2012, säger förbundskapten Tina Celinder Nygren.

Georgien osäkert kort

Landslaget kom just hem från Kina där de spelade i Universiaden. Nu laddar de om och tränar under veckan inför helgens utmaning med OS-kval.

Georgiens lag vet Tina inte så mycket om. Hon har pratat med andra nationer som har tätare kontakter med Georgien, men inte fått så mycket mer information än vad hon redan kände till.

- Det ger en extra dimension till den första matchen, när vi har lite skralt med information om spelarna.

Långsiktigt mål

Det lag som vinner den här omgången av OS-kvalet går vidare till nästa omgång, som avgörs under november. Totalt går tolv lag vidare till OS, varav fyra kommer från Europa. Målsättningen för Sveriges del är att lägga en god grund inför EM-kvalet nästa år.

- Det är naturligtvis tufft att kvala om OS-plats. Men om man vill jaga rankingpoäng måste man ut och spela på de officiella tävlingarna. Volleybollen är så stark ute i världen, där Europa är ett av de starkaste geografiska områdena med många duktiga landslag, avslutar Tina Celinder Nygren.

Plats: Kungsgårdshallen i Ängelholm
Tid: lördag 3 september kl 15 och söndag 4 september kl 17.

Den svenska truppen som kallats till OS-kval:

Anna Harlin
Matilda Wikander
Elin Hoszek
Andrea Jacobsson
Åsa Gustafsson
Anna Sörensen
Rebecka Lazic
Alexandra Lazic
Madelene Green
Aida Rejcovic
Tina Johansson
Minni Flemark
Johanna Edberg

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-29

Senast uppdaterad: 2011-08-26

Visa fler nyheter

Sponsorer