Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Placeringsmatcher för J-landslagen

Den näst sista dagen av turneringen Memorial Feruccio Cornacchia är genomförd. Eftersom inget av juniorlandslagen lyckades ta sig till semifinal, så avslutades dagen istället med placeringsmatcher.

Sverige DJ kunde inte alls fortsätta det spel, som man presterade i kvartsfinalen mot Northern Lights, när man ställdes mot slovakiska Bilikova. Slovakiskorna tog direkt kommandot och Sverige såg verkligen tagna ut av det servetryck som motståndet bjöd på. Efter ett stort underläge kom spelet igång lite bättre, men man var allt för långt efter och fick ge sig med 25-18.

Även i andra set var scenariot detsamma och det svenska spelet lyste med sin frånvaro. Endast Victoria Larsson spelade på en bra nivå under set två.
Mörkret fortsatte sedan i set tre och siffrorna rann iväg väldeliga innan matchen var över via 25-13.

Anmärkningsvärt är att Sveriges "övermän" i semifinalen Northern Lights tog sig till final via 3-2 mot Slovenien. Just det Slovenien Sverige möter i öppningsmatchen på EM-kvalet på onsdag nästa vecka.

- Vi gör en riktigt dålig match i denna matchen. Bilikova spelar både vårdat och med ett tungt serve/anfall som vi inte alls mäktar med. Trots besvikelsen efter insatsen hittar vi ljuspunkter i centerblocket där både Frida Randén och Victoria Larsson spelar bra. Nu avslutar vi imorgon om 7-8 plats. Vi vill sätta en snygg avslutning och ta med oss det som vi gör bra till Slovenien, avslutar Kalle Nordén.

Sverige-Bilikova 0-3 (18-25, 19-25, 13-25)
Bästa poängplockare: Victoria Larsson 11, Frida Randén 8

 

Efter kvartsfinalförlusten på söndagseftermiddagen fick de svenska herrjuniorerna möta Futura Volley i placeringsmatch. Futura var ett svagare motstånd än man tidigare spelat mot och man kunde vila några spelare som är slitna efter många spelade set. Sean Anthony och Viktor Lindberg fick också pröva på att spela på centerpositionen, något som de inte gjort på ett tag, men som de löste på ett bra sätt.

I första set servade de gulklädda svenskarna riktigt vasst och Futura hade svårt att hålla kontroll på mottagningarna. Setet vanns komfortabelt med 25-14.
I andra set släppte man lite på koncentrationen och gav Futura chansen att få till sitt spel på ett bättre sätt. Vid den andra tekniska timeouten ledde till och med italienarna med 16-14, men efter svensk uppryckning vanns setet ändå med 25-21.

I tredje set släpptes inte något på fokuseringen och motståndarna gavs inga enkla chanser till poäng. Utan några som helst bekymmer kunde Sverige avsluta matchen med att vinna setet med 25-16.

-Vi gör vårt jobb, stadigt utan flash, och det var det som krävdes, menar assisterande coachen Robert Söderberg.

Sean Anthony var vassast på banan och spelade alltså också ett set på ovan position och gjorde det bra.

En match återstår nu i turneringen och det blir match om 5-6 plats, där det väntar en landskamp mot Schweiz, som också blir ett revanschmöte efter förlusten i gruppspelet i lördags.

Sverige - Futura Volley 3-0 (25-14, 25-21, 25-16)
Bästa poängplockare: Sean Anthony 10, Viktor Lindberg 9

Läs mer på turneringens hemsida, http://www.memorial-cornacchia.com/ Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2012-04-08

Senast uppdaterad: 2012-04-08

Visa fler nyheter

Sponsorer