Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Säker seger för damerna i OS-kvalet

Den första OS-kvalmatchen för det svenska damlandslaget varade bara i 65 minuter. Så snabbt gick det för Sverige att övertyga mot Georgien på hemmaplan i Ängelholm.

- Det känns så kul att få en sådan här bra start i OS-kvalet, sa förbundskapten Tina Celinder Nygren direkt efter matchen.

Sverige inledde haltande med lite osäkert spel. Men, då visade Åsa Gustavsson sina ledaregenskaper och satte flera viktiga poäng.

- När inledningen väl var avklarad förde vi spelet och kunde spela lugnt och noggrant hela tiden. Vi servade och blockade stabilt utan slarv.

Johanna Edberg, libero, blev vald till matchens bästa spelare. Även Åsa Gustavsson på vänsterkanten och passare Matilda Wikander spelade fenomenalt bra.

- Matilda fick spelet att stämma och var säkerheten själv matchen igenom. Riktigt kul att Johanna kunde spela ut ordentligt också och bli matchens lirare, säger Tina Celinder Nygren.

Det svenska damlandslaget kom för ett par veckor sedan hem från Shenzhen i Kina, där de spelade i Universiaden. Efter kort vila har de under veckan haft landslagssamling med träningar och uppladdning.  Det stora målet är EM-kval 2012, som de redan nu är inställda på.

- Det här är så otroligt viktigt för oss att spela och vinna så här viktiga matcher. Nu laddar vi om för morgondagens match, säger Tina Celinder Nygren.

Sverige Georgien 3-0 (25-17, 25-13, 25-7)

Nu väntar ett nytt möte mot Georgien i morgon, söndag kl 17. Det är bortamöte, men även den matchen spelas på hemmaplan i Ängelholm.

Följ matchen livescore söndag här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-09-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer