Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seger i kvartsfinalen för flicklandslaget!

Sveriges flickor besegrade Island med klara 3-0 när kvartsfinalen i U17 NEVZA Championship avgjordes på lördagen.

Sverige-Island 3-0 (25-11, 25-19, 25-6)

 

Efter gårdagens förlust i gruppfinalen mot Danmark ställdes nu de svenska flickorna mot Island. Ett Island som förutom en förlust mot Finland något överraskande förlorade med 2-3 mot Färöarna i gruppspelet. Den svenska startuppställningen var enligt följande: Tina Lazaridou på passarpositionen med Stina Rix och Alma Hurtig som centrar. Som höger startade Tilda Hellgren och på vänsterkanten Diana Lundvall och Linnea Bokelund. Liberos, Ann Vilhelmsson och Hanna Remme-Larsen.

 

Island börjar inspirerat och hänger med poängmässigt i början av matchen. Det förväntade rycket kommer dock från de svenska tjejerna och det är serven som firar stora triumfer. Vid andra tekniska timeouten har Island 8 poäng och man tar bara ytterligare tre innan setet är slut. 25-11 och smakstart för Sverige. Andra set är smått identiskt med det första upp till andra tekniska timeouten. Här ifrån och in spelar Island upp sig och stressar fram misstag hos svenskorna samtidigt som man tar några fina blockpoäng. Sverige reder dock ut den mindre stormen och kniper setet med siffrona 25-19.

 

Frågan var nu om det skulle bli ett klassiskt ”tredjesetssyndrom” där det nederlagstippade laget satsar allt på ett kort och lyckas ta sig in i matchen igen. Detta var dock ingenting som Sverige tänkte tillåta i denna match utan man tog själva kontroll över händelserna! Man pulvriserar den isländska servemottagningen fullständigt och Island tappar sitt anfallsspel. Stressade isländskor bjuder på en drös bollar och man kan inte störa svenskorna i något moment i det tredje setet. 8-3 blir till 16-3 och hela 25-6 innan matchen är över. 3-0 och semifinal mot Finland är ett faktum.

 

Statistiskt sett är det fina siffror på anfallsmomentet och i servandet. Servemottagningen är okej men behöver putsas till något om vi på allvar ska kunna hota Finland i semifinalen. Tilda Hellgren blir poängbäst med 12 poäng varav hela 7 serveess! Diana Lundvall och Alma Hurtig gör båda två fina insatser i anfallsspelet och nämnas bör också Tina Lazaridou som fortsätter att serve riktigt bra. Denna match med fem servepoäng som resultat.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-09

Senast uppdaterad: 2012-09-09

Visa fler nyheter

Sponsorer