Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Styrkebesked från damlandslaget

Inför EM-kvalet i september laddar damlandslaget med träningsläger och matchning mot Danmark. I helgen har två matcher spelats, som slutat med en vinst och en förlust, men där ett femte extra set spelats vid båda matcherna, som svenskarna vunnit. Assisterande coach Henrik Stoltenberg refererar.

Den första av två träningslandskamper mot Danmark avgjordes i Kungsgårdshallen i Ängelholm. Det blev förlust med 1-3, alla set var jämna poängmässigt men svajiga i kvalitet. Vi spelade ett 5:e set som avslutning som vi vann med klara 15-3.
 
Sara Malmlöv och Åsa Gustavsson höll till en början ihop laget på ett bra sätt från vänsterkanten, och ju längre matchen led desto mer kom Kaisa Wallin (Libero) in i matchen. Anna Harlin och Katarina Persson delade på passarrollen och Sofie Sjöberg kom in vid dubbelbyten. På högerkanten idag hade vi Caroline Werner inledningsvis, även Madelene Green och Andréa Jacobsson på denna kant.  Hela truppen luftades förutom Linn Englund som kommer att få sin chans imorgon.
Centrarna gör ett bra jobb i blockarbetet men faller bort i anfallsspelet.
Till morgondagens returmöte behöver vi få igång våra centrar mycket mer samt att vi behöver visa mer vilja i slutfasen av varje set.

Bättre lagspel andra matchen

Landskamp nummer 2 mot våra grannar över sundet spelades idag i Ängelholm, då det blev omvända siffror. 3-1 seger för Sverige mot Danmark efter förlust i första set. Vi spelade även idag ett 5:e set som vi vann även det, ett styrkebesked och något gott att ta med sig är att vi har vunnit 2 av två möjliga 5:set.
 
Startsexan bestod av Åsa Gustavsson och Andréa Jacobsson tillvänster och Caroline Werner till höger. Katarina Persson pass och Linn Englund och Aida Rejzovic på centerpositionen. Kaisa Wallin Libero.
Sara Malmlöv kom in och gjorde, tillsammans med Åsa Gustavsson, åter igen ett starkt intryck. Aida Rejzovic kom till bättre i anfall idag än igår och även blockspelet lyftes.

Katarina Persson och Sofie Sjöberg delade på passarplatsen och Anna Harlin kom in på dubbelbyten. Nellie Fredriksson spelade 3 set och gjorde på så vis sin riktiga debut i landslaget efter att i går endast gjort inhopp.

Som lag gör vi en mycket bättre match idag. Svackorna var kortare, borsett från ett svagt första set. Vi håller ihop vår servemottagning bra och vi lyckas på ett bättre sätt få utdelning på vår serve.

Polska lag motståndare

Hela truppen har nu fått speltid och med det drar äventyret vidare till Polen för fortsatt träning och matchning mot polska lag. EM-kvalet mot Spanien, Slovakien och Israel är nu en vecka närmare.

EM-kvalet Länk till annan webbplats.

Damlandslagets blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-27

Senast uppdaterad: 2012-08-27

Visa fler nyheter

Sponsorer