Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska guldveteraner till Norge

Lidingö SK, som regerade svensk volleyboll på herrsidan i många år, spelar öppna Norska mästerskapen för veteraner i helgen. De regerande Svenska Mästarna för veteraner siktar på guld i Stavanger, där spelen hålls.

 – Vi hoppas kunna toppa fjolårets insats, då var vi för få spelare och inte orkade hela vägen. Men vi var väldigt nöjda då med silvret efter flera tuffa matcher på vägen. Vi är bättre seedade i år eftersom vi var med och kom två ifjol, säger Lennart Neovius, en av spelarna i Lidingö SK.

”En fantastiskt välarrangerad turnering”

I fjol åkte de till Norge för att vara med på mästerskapen och fick nästan en chock när de kom dit och insåg vilken stor och rolig turnering det var. 6-10 lag i tre klasser båda könen, spel i två dagar och aktiviteter både fredag kväll och stor bankett på lördagen.

- Vi blev väldigt väl mottagna, överväldigande milt uttryckt. Det är 33+, så vi som är äldre får verkligen kämpa hårt.

Träning och matchning

De elva spelarna har tränat varje vecka och fick fin matchträning på SM i Uppsala i maj. Dessutom har de spelat träningsmatch mot Sollentunas elitserielag.

- Vi ser fram emot en riktigt rolig turnering där vi hoppas stå i final på lördag kl 16. Följ oss på twitter, där vi försöker uppdatera resultaten kontinuerligt #volleyboll #VetNM2012. På facebook finns vi också, avslutar Lennart Neovius i Lidingö SK.  

Öppna Norska Mästerskapet för veteraner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer