Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk representant på OS-kval

På herrarnas OS-kval i Japan finns svenska Agneta Elmegård, som på uppdrag av det internationella volleybollförbundet FIVB, är presschef på plats. - Ett utmanande, hektiskt men roligt arbete, att vara på plats i en volleybolltokig nation, säger hon.

- Jag ingår i FIVB:s kontrollkommitté på 10 personer där jag har huvudansvaret för pressfrågorna. Jag håller i presskonferenserna, övervakar ackrediteringarna, ser till så att mixed- zonen funkar och uppdaterar FIVBs hemsida med både matchrapporter och längre berättelser kring spelarna, säger Agneta.

Till sin hjälp har hon Japanska Volleybollförbundets stab på 20 personer som servar pressen. När de fyra matcherna är över på kvällen ansvarar hon för pressmaterialet i Bulletinen som går ut till spelare, officiella och media.

Åskådare i tusental och journalister i hundratal

Åskådarantalet snittar på ca 2000 personer, där allra flest vill se hemmanationen Japan. När de spelade mot Venezuela var det 9000 åskådare och 11 000 när Japan mötte Korea.

Totalt är 364 journalister ackrediterade och fem TV-stationer sänder live. Här i Sverige kan du se kvalet på Eurosport 2, där Anders Kristiansson är kommentator.

- Det roligaste med att vara här är att få tillfället att se internationell toppvolleyboll i ett vollleybolltokigt land men också att utmana sig själv med uppgifter som ligger på gränsen av vad man tror man klarar av, säger Agneta Elmegård.

Text om Linköpingsspelaren Harrison Peacock, skriven av Agneta Elmegård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till OS-kvalet i Japan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer