Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sveriges landslagspassare i Champions League

Dardan Lushtakus belgiska lag Noliko Maaseik vann säsongens första Champions Leaguematch under tisdagskvällen när laget tog emot franska Tours VB. Ett underläge med 0-2 i set vände Noliko vinst och siffrorna 16-14 i femte avgörande set.

-Dardan gör en mycket bra match och är en viktigt del av Nolikos comeback från 0-2 underläge till vinst med 3-2. Det är väldigt glädjande att Dardan startat de senaste matcherna och att han därmed kontinuerligt får erfarenhet av spel på högsta internationella nivå. Noliko har hamnat i en tuff grupp med förutom franska mästarna Tours, även Halkbank från Turkiet och Perugia från Italien. Hemmamatcherna kommer därför vara viktiga för att ha en chans till avancemang. Det är många nya spelare i laget och förhoppningsvis kan laget bli bättre och bättre vad det lider, säger landslagschef Hannes Brinkborg.

”Bra för Sverige inför EM-kvalet”

Dardan Lushtaku är en mycket viktig kugge när Sverige spelar sista steget i EM-kvalet mot Estland i maj 2015. Det här är första gången han är med i Champions League:

-Det är fantastiskt roligt att han hör hemma på den här nivån. Champions League är ett mycket bra fönster mot de bästa klubbarna i Europa. För svensk del är det jätteviktigt för EM-kvalet att vi har en passare på den här nivån i Europa, som kan leda laget ihop med stjärnan Marcus Nilsson och de övriga viktiga spelarna, avslutar Hannes Brinkborg.

Europeiska Volleybollförbundet, CEV, skriver även om Dardans insats, så här:

” Hoag closed the gap for TOURS VB (9:8) but three stellar actions by the Swedish-born setter of Noliko, Dardan Lushtak, contributed a 16:10 lead at the second technical time-out for MAASEIK. ”

Läs hela referatet och kolla in statistiken på cev.lu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


 


Fler nyheter

Publicerad: 2014-11-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer