Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Taggade spelare inför elitseriestarten i volleyboll

När Elitserien i volleyboll startar till helgen finns två nykomlingar med bland de 20 lagen; Ljungbys damelitlag som äntligen är tillbaka i högsta serien, och Södertelges herrar som aldrig spelat i Elitserien tidigare.

I fjol var det Katrineholms damer och Falkenbergs herrar som blev Svenska Mästare. Nu drar årets säsong igång till helgen, med fjolårets mästare och några nykomlingar.

Udda fågel bland herrlagen 

- Vi är en udda fågel, med ett mångkulturellt lag, kvinnlig tränare och samtidigt är det första gången vi spelar i Elitserien. Vi ser verkligen fram emot seriepremiären, säger Ashur Ibrahim som är vänsterspiker i Södertelge.

Kvinnlig herrtränare med gedigen bakgrund

Tränare i laget är Elin Warner med 16 säsonger i Elitserien, SM-guld både i volleyboll och i beachvolley på sin meritlista. Hon har gått tränarprogram på GIH, är utbildad idrottskonsulent och har kompletterat med lärarprogrammet. De senaste två åren har hon tränat Södertelges damer i division två, men nu är det herrarna i Elitserien som gäller. Inställningen och viljan inom laget är den viktigaste styrkan, menar hon:

- Vi har jobbat mycket på de mentala bitarna, med förståelse och helhet vad det innebär att gå upp i högsta serien. Det känns spännande och laddat inför premiären på söndag. Det finns en brinnande hunger i laget, säger Elin Warner.

Ett nej blev ett ja - nu är Ljungby tillbaka

Ljungbys damer är mot alla odds ett elitserielag i höst. Klubben tänkte först tacka nej till elitserieplatsen, men ändrade sig när kommunen och andra sponsorer ställde upp.

- Vi har längtat efter premiären ända sedan i april när det blev klart. Vi har haft en lång försäsong och har kompletterat laget med två amerikanskor. Men stommen i laget är fortfarande tjejer från Ljungby. Vårt mål är att bli ett etablerat elitserielag på sikt och i år ska vi fightas om en slutspelspalts, säger sportchefen i Ljungby Jocke Nilsson.

Spelschema damer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spelschema herrar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer på elitseriesidan Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-10-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer