Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tuff öppningsmatch för de svenska tjejerna

Det blev inte helt överraskande en tuff uppgift för de svenska tjejerna när de igår ställdes mot Tyskland i den första matchen av årets åttanationersturnering i italienska Pordenone. Tyskland som alltid är ett topplag måste även i år räknas som finalfavorit tillsammans med värdnationen Italien och Holland, så här långt.

Inledningsvis så överraskade vi en aning  men allteftersom tog Tyskland över kommandot och satte oss under press. Mycket tack vare vår duktiga libero Isabella Kuné lyckades vi hålla oss kvar i matchen.  I mitten av matchen så hade vi dock en dipp och när man ger motståndare av den här kalibern lillfingret tar de hela armen. Men det är ett gäng tuffa tjejer som vi har här och de är inte intresserade av att ge sig utan en kamp. Så i tredje set knöt vi näven och spelade upp oss rejält. Stina Rix, en av våra yngsta spelare visade att det går att sätta även de bästa lagen i gungning efter en serie servar som gav nytt syre åt matchen.

Vi tar med oss några riktigt bra sekvenser där vi styr spelet utifrån våra förutsättningar till dagens match mot Frankrike. Frankrike som igår förlorade mot Holland med 1-3. Även idag kommer serven att vara av yttersta vikt för att få ett snabbspelande Frankrike bort från nät en aning. Klara Ribom som har varit krasslig spelade bara lite sporadiskt igår men kan gå för fullt idag. Emelie Hedenberg som har knäproblem kom in och spelade lite servemottagning kommer även idag att bara spela baklinje med en förhoppning att hon också ska vara fullt spelbar om en eller två dagar.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-19

Senast uppdaterad: 2012-07-19

Visa fler nyheter

Sponsorer