Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tungt Ukraina blev för svåra

Sverige kunde inte alls få till sitt spel som man ville mot Ukraina den sista matchen i EM-kvalet i Nova Gorica, Slovenien. Man föll med klara 3-0.

Ganska fort i matchen såg man att det inte riktigt fanns nån energi i det blågula laget. Att man på första bollen förlorade en boll som Ukraina slog i antennen på en domarmiss hade knappast hjälpt laget idag. Ukraina som besitter gruppens bästa blockspel fick direkt matchen dit man ville och Sverige hade väldigt svårt att döda bollen mot dom stora Ukrainskorna (4 över 190 cm). Den Ukrainska ledningen växte sig stor till 14-6 innan Sverige kunde vakna till lite. Det var dock på tok för sent och 25-15 var ett faktum. Tyvärr fick Nellie Fredriksson utgå under setet då hennes finger gick ur led efter ett block.
Även i andra setet var det en ensidigt historia till en början. Sverige kunde dock stöttvis vinna 3-4 poäng i egen serve då Ukraina tappade sin mottagning stundtals. Dessvärre gjorde Sverige detsamma och närmare än 25-20 kom man inte. Här kom Natahlie Svensson in och hjälpte Sverige att nästan ta ikapp.
I tredje set var spelet aningen bättre och det blågula laget höll en ledning till 18-16. Tyvärr var detta inte alls Sveriges dag då Ukraina kunde vinna 6 raka bollar i en rotation och sedan avgöra matchen till 25-19.
I Sverige var det Alexandra Lazic som kunde hålla uppe sitt spel. Positiva inhopp av Nathalie Svensson, Sara Pettersson och Isabella Kuné noteras.
Vinnare i gruppen och direkt till EM blev hemmanationen Slovenien som besegrade Belgien i en avgörande match idag med 3-2. dom två extra kvalplatserna kneps av Belgien och Kroatien. Noterbart är att förra EM 7:an Spanien inte ens klara sig till tredje kvalet, vilket vittnar och hur tuff gruppen var.
Belgiens coach som har EM-Guld i bagaget uttalade sig så här "Det här har varit det absolut tuffaste kvalspel jag spelat på mina år som coach, alla lag har visat prov på riktigt bra spel och att man kan vinna matcher, en tuff men bra vecka".

- Idag var vi inte alls bra och kan inte vara nöjda med vår insats. Tyvärr kändes det lite som om vi sakta men säkert tappade orken. Och mot ett lag av Ukrainas storlek kommer man ingen vart med ett halvdant spel. Frånsett dagens match har vi ändå visat att vi kan spela mot alla lag och segern mot Kroatien är mycket meriterande. Såklart påverkade det laget att Madelene Green försvann i Kroatienmatchen och sedan även hennes duktiga ersättare Nellie Fredriksson idag. Nu vet vi vart nästa nivå ligger och även om det är riktigt tufft så är det inspirerande sammanfattar Kalle Nordén.

Sverige-Ukraina 0-3 (15-25,20-25,19-25)
Bästa poängplockare: Alexandra Lazic 19p, Rebecka Lazic 7p

Övriga resultat dag 5
Spanien-Kroatien 1-3
Slovenien-Belgien 3-2

Fler nyheter

Publicerad: 2012-04-15

Senast uppdaterad: 2012-04-15

Visa fler nyheter

Sponsorer