Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vinst i första EM-kvalmatchen

EM-kvalet i volleyboll för herrar kunde inte börjat bättre för svensk del. 3-0 mot Luxemburg och den första måstematchen är avklarad.

- Det känns jätteskönt att matchen är över. Det var bara i första set som Luxemburg pressade oss, resten av matchen kontrollerade vi. 3-0 borta visar vår kapacitet, säger förbundskapten Johan Isacsson.

Fösta set blev en jämn historia, men vid 16 lika kunde Sverige dra ifrån, mycket tack vare bra serve av passare Dardan Lushtaku. Samtidigt spelade Erik Sundberg säkert i både block och anfall. Sedan gick matchen Sveriges väg och tredje set rann iväg snabbt. Det blev en bra uppladdning för laget inför nästa kvalmatch på hemmaplan nästa söndag, då returmatchen mot Luxemburg spelas. Vid hemmavinst är Sverige vidare till nästa kvalomgång i september.

- Nu har vi klarat av första måstematchen och vi har fått känna av motståndet. Det kan bara bli bättre, vi ser verkligen fram emot nästa söndag i Sollentuna, säger team manager Claes-Göran Eriksson.

Det svenska landslaget i volleyboll kan beskrivas som ett ungt hungrigt lag, som spelade ihop på Universiaden i Kina i fjol, och som efter det fått ett tillskott av stjärnspelaren Marcus Nilsson.

- Det är riktigt roligt att jobba med de här killarna. Varje träningspass går alla för fullt och alla är sugna och vill vara med och bidra, säger Johan Isacsson.

Luxemburg-Sverige 0-3 (23-25, 20-25, 17-25)

Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sugen att se landslaget på hemmaplan? Söndag 20 maj kl 17 i Arena Satelliten, Sollentuna Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-05-13

Senast uppdaterad: 2012-05-13

Visa fler nyheter

Sponsorer