Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Inför U22-EM: Hölting Nilsson/Ekstrand med medaljchans

26-29 juli är det dags för Europas mest talangfulla juniorer att rada upp i U22-EM i beachvolley som avgörs i Timisoara i Rumänien. Sverige representeras av 18-åriga Jacob Hölting Nilsson (Ystads VK) och 19-åriga Hampus Ekstrand (Floby VK/Gioiella Prisma Taranto Volley) som kliver in i sanden och försöker försvara titeln från förra året.

Jacob Hölting Nilsson och Hampus Ekstrand vill försvara titeln för Sverige i U22-EM. Foto: CEV.

Hela tre Europamästerskap i beachvolley på ungdomsnivå går av stapeln i sommar med svensk medverkan. Först ut är U22-EM i Timisoara, Rumänien, där blågult representeras med ett lag på herrsidan. Sverige står som regerande mästare och är därmed topseedat i kampen om medaljer. Jacob Hölting Nilsson tog som 17-årig debutant hem EM-guldet tillsammans David Åhman i 2022 års upplaga.

Hölting Nilsson ställer även upp i år, men nu med Hampus Ekstrand, 19-årigt volleybollproffs som under volleybollsäsongen spelar i Taranto i Serie A1; den högsta italienska volleybolligan. De två stortalangerna har redan visat fantastiskt spel i sanden under sommaren med segrar såväl på den nordeuropeiska Öppnas i nytt fönster. som den svenska beachvolleybolltouren Öppnas i nytt fönster.. Dessutom har de framgångsrikt representerat Sverige i det europeiska OS-kvalet Nations Cup Öppnas i nytt fönster. vid sidan av David Åhman och Jonatan Hellvig, utan att tappa en enda match.

Hölting Nilsson/Ekstrand har nu anlänt till Rumänien för att försvara titeln för Sverige i U22-EM. Faktum är att Sverige stått som guldmedaljörer två år i följd på herrsidan, då David Åhman även tog guld 2021 tillsammans med Jonatan Hellvig. Och medaljchans finns även i år.
- Det ska bli kul att spela som alltid! Allt känns bra inför turneringen och vi tror att vi har chans att vara med och spela om medaljerna. Det kommer dock krävas mycket bra spel och ett gäng bra matcher för att vi kan lyckas, säger Jacob Hölting Nilsson inför starten i turneringen.

Enligt er, kan Sverige räknas som en av favoriterna även i år?
- Vi ser oss själva inte som favoriter, eftersom vi är trots allt fortfarande tre år för unga för vad man får vara i den här åldersklassen. Men vi är såklart sugna på att knipa en medalj och kanske till och med försöka försvara titeln från förra året.

Sverige sätter i gång i morgon onsdag 26 juli med gruppspelet i Pool B. Första matchen är planerad kl 10:30 svensk tid/11:30 lokal tid i Rumänien. Resten av spelschemat och alla resultat kommer att publiceras på CEVs hemsida, stream till U22-EM finns från och med semifinaler och framåt på EuroVolley.tv

LÄNKAR

Fler nyheter

Publicerad: 2023-07-25

Senast uppdaterad: 2023-07-26

Visa fler nyheter

Sponsorer