Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Final Call: Anmäl dig till Svensk Volleyboll Convention senast på söndag!

Gör som över 100 andra volleyengagerade! Anmäl dig till premiärupplagan av Svensk Volleyboll Convention; Svenska Volleybollförbundets nya mötesplats för utbildning och utveckling som arrangeras i Falköping 14-17 september.

Läs mer och anmäl dig här! Slussarna stänger söndagen den 10 september kl. 23:30.

Premiärupplagan 2023

Datum: 14-17 september
Ort: Ållebergsgymnasiet och Frejahallen i Falköping
Övergripande program:

  • 14-15/9 Utbildning- & utvecklingsdag för RIG/NIU-instruktörer
  • 15/9 Clinic Day (Nationella och Internationella föreläsare)
  • 16/9 Diverse utbildningar och workshops för tränare, ledare, scouter osv. plus en mötesplats
  • 17/9 Livesänd upptaktsshow inför Elitseriestarten och dubbla finaler i Svenska Supercupen

Svensk volleyboll växer så det knakar, på både bredden och höjden. Allt fler vill träna och tävla i världens bästa idrott. Svenska Volleybollförbundet arbetar aktivt för att ta vara på och dra nytta av det ökade intresset. Sedan årsskiftet har bland annat två projekt sjösatts med målet att stärka förutsättningarna för utbildning och fortbildning av domare samt utveckling av tränare och spelare.

Som ett led i satsningarna etableras nu mötesplatsen Svensk Volleyboll Convention som ska samla tränare, ledare, domare, scouter, spelare med flera för motiverande dagar fyllda av kompetensutbyte och kontaktknytande.

Besökaren erbjuds att ta del av utbildningar, workshops och clinics; flertalet föreläsare bjuds in för att dela med sig av kunskap och erfarenhet inom utvalda ämnen. Här får du ny inspiration i din roll, och inte minst träffar du volleybollvänner från hela landet vilket ger chans till ytterligare formella och informella möten.

"Inspirerande att känna draget"

Gensvaret från rörelsen har varit starkt. I skrivande stund uppgår antalet deltagare till över 120 och det fortsätter ticka in anmälningar.

– Väldigt roligt att se, konstaterar projektledare Sofie Sjöberg. Det är inspirerande att känna draget i rörelsen och vi hoppas att ännu fler tar chansen att anmäla sig innan deadline på söndag!

Ja, ännu finns tid att anmäla sig, men det gäller att vara snabb. Slussarna stänger kl. 23:30 den 10 september.

Föreningar som skickar representanter kan söka idrottsmedel för deltagandet på Svensk Volleyboll Convention. Stödet söks via föreningens idrottonline. Detaljerna om vilka summor som kan sökas per aktivitet och deltagare finns i det detaljerade programmet Länk till annan webbplats.!

"Starkaste redskapet!"

Under de fyra konventdagarna avhandlas olika teman som mer eller mindre går in i varandra. En del av aktiviteterna löper på parallellt, men i många fall är schemat lagt så att man kan delta i flera olika sammanhang.

Torsdagen 14 september startar alltsammans med en tvådagarsutbilding som riktar sig till landets RIG- och NIU-instruktörer.

Fredagen har fått det övergripande namnet "Clinic Day" då ett gäng högprofilerade föreläsare bjudits in att dela med sig av kunskap och erfarenheter inom olika ämnen.

Framstående fysioterapeuten och författaren Jacob Gudiol inleder och följs av en sittning med Jukka Lehtonen och Anders Håkansson, ställföreträdande förbundskapten respektive team manager för det svenska damlandslaget i volleyboll. Dagen avrundas sedan tillsammans med Rasmus Jonsson, förbundskapten för Sveriges beachvolleyherrar, och tränarlegendaren Anders Kristiansson.

När lördagen tar vid är det fokus på workshops och utbildningar som riktar sig till bland annat scouter och tränare på olika nivåer och discipliner. Erfarne och välrennomerade Mattias Magnusson, sportchef och tränare på The Beach, håller exempelvis i en beachtränarutbildning, medan Habo Wolleys Mathias Morency tar täten i kurser som riktar sig till ledare inom Level 4-7 och Kidsvolley.

En av dem som talar är Svenska Volleybollförbundets ordförande Annika Sjöberg som leder workshopen om Kvinnligt Ledarskap, där det kommer föras diskussioner om hur fler kan motiveras och inspireras att ta ledarroller i alla delar av rörelsen.

– Jag hoppas Svensk Volleyboll Convention ska inspirera, utveckla och glädja alla deltagare, säger Annika Sjöberg, som även agerar ledamot i valberedningen för Sveriges Olympiska Kommitté.

En annan som håller i såväl utbildning som workshop är Oskar Vikterlöf som riktar uppmärksamheten mot scouting och statistikens roll i volleyboll:
– Volleyboll är en av världens mest taktiskt komplexa sporter; en sport i konstant utveckling där en ny spelidé eller ett inspirerat taktiskt drag kan göra skillnaden mellan att vinna mästerskap och att komma i mitten av tabellen. Scouting är det starkaste redskapet för att hitta rätt i djungeln av taktiska drag. Kom till konventdagarna i Falköping där jag kommer berätta om min syn på scouting och hur jag jobbar med redskapen till vardags, hälsar Vikterlöf!

Foto: Robert Boman

Utöver ett brett utbud av aktiviteter som vässar och inspirerar deltagaren står nu även klart att det under den sista konventdagen finns möjlighet att uppleva elitvolleyboll av högsta svenska klass. Under avslutningsdagen, söndagen den 17 september, avgörs nämligen första upplagan av Svenska Supercupen, där förra säsongens topplag på dam- och herrsidan kommer göra upp om titlarna.

Det är fri entré till matcherna i Frejahallen som spelas enligt följande schema:

  • 14:00 - Engelholm vs Hylte/Halmstad (d)
  • 16:00 - Hylte/Halmstad vs Habo (h)

Vi ses i Falköping!

LÄNKAR

Detaljerat program Svensk Volleyboll Convention 2023. Länk till annan webbplats.
Anmäl dig här! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-09-08

Senast uppdaterad: 2023-09-08

Visa fler nyheter

Sponsorer