Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska Supercupen rivstartar volleybollsäsongen 2023/24

Svenska Volleybollförbundet instiftar en tredje mästartitel i svensk elitvolleybolls finrum. Söndagen den 17 september avgörs första upplagan av Svenska Supercupen där förra säsongens topplag gör upp i två finalmatcher!

Foto: Robert Boman

Supercupen kommer spelas i Frejahallen, Falköping, och blir ”finalen” på Svensk Volleyboll Convention Länk till annan webbplats.; Svenska Volleybollförbundets nya mötesplats för utbildning och utveckling som arrangeras 14-17 september på samma ort.

Den fjärde och sista konventdagen är det bland annat fokus på Elitserien, där klubbarna inom serieföreningen Svensk Elitvolleyboll träffas, samtidigt som Volleykanalen levererar en timmeslång upptaktsshow på YouTube inför kommande seriestart. I anslutning till detta spelas de två supercupfinalerna där Sveriges allra främsta lag på dam- och herrsidan kommer göra upp om den nya titeln, som tillsammans med Grand Prix och SM blir en ”gyllene trippel” av troféer att lägga beslag på under säsongen 2023/24.

– Med en supercup får de främsta elitserielagen och deras spelare chans till fler viktiga och betydelsefulla matcher på högsta nationella nivå. Att det finns ytterligare en titel att spela om - en trippel att kamma hem - torde sporra och ger dessutom nya möjligheter att bygga vidare på det ökade intresset vi ser runt svensk volleyboll hos både allmänheten och i media, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Det är Grand Prix-vinnaren och SM-vinnaren som gör upp om Supercupguldet. Om ett och samma lag vunnit både GP och SM spelas Supercupen mellan SM-vinnaren och SM-tvåan. Till första upplagan har därför följande lag bjudits in:

 • Damlag:
  • Engelholms VS, SM-vinnare och Grand Prix-mästare 2023
  • Hylte/Halmstad Volley, SM-tvåa 2023
 • Herrlag:
  • Hylte/Halmstad Volley, SM-vinnare och Grand Prix-mästare 2023
  • Habo Wolley, SM-tvåa 2023

– Förhoppningen är att Supercupen ska bli en häftig start på volleybollsäsongen och vi tror att det kan ge goda synergieffekter tillsammans med Svensk Volleyboll Convention; att eventen ska växa med varandra och erbjuda såväl underhållning som exempel på hur volleyteori kan omsättas i praktiken, avslutar Simon Dahl.

Det är fri entré till matcherna i Frejahallen som spelas enligt följande schema:

 • 14:00 - Engelholm vs Hylte/Halmstad (d)
 • 16:00 - Hylte/Halmstad vs Habo (h)

Matcherna kommer livestreamas på Elitseriens nya streamingplattform som tas fram i samarbete med Sportway. Mer information följer.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-09-06

Senast uppdaterad: 2023-09-06

Visa fler nyheter

Sponsorer