Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lilly berättar om sin tuffa resa - vill sprida kunskap om sjukdomen

Sedan hösten 2022 går damlandslagsspelaren Lilly Topic en tuff kamp mot den ovanliga autoimmuna sjukdomen immunmedierad nekrotiserande myopati (IMNM), som gett stora utmaningar i vardagen och som samtidigt satt volleybollkarriären på paus. Nu delar hon med sig av sin starka berättelse.

Foto: Robert Boman

Svenska Volleybollförbundet har tidigare berättat om den svåra match som Lilly Topic går utanför planen.

I dag känner hon sig redo att dela med sig av diagnosen, känslorna och sin resa:

"Jag hade själv aldrig hört talas om den här sjukdomen tidigare och vill därför sprida kännedom om sällsynta autoimmuna sjukdomar så som IMNM. Kanske kan mina erfarenheter hjälpa andra som går igenom liknande saker som jag gör. Att öppna upp och berätta om det här är något jag vill göra, även om vissa dagar är svåra och jag kämpar med min mentala hälsa. Jag hoppas att jag med det här meddelandet kan påminna alla där ute om att uppskatta sin kropp, att inte ta något för givet och att njuta av livet", skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Inlägget finns i sin helhet att läsa här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

TT Nyhetsbyrån har intervjuat Lilly och författat en artikel som finns att läsa i både riks- och lokalpress. Bland annat i Sydsvenskan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I den tuffa match Lilly går utanför planen står Svensk Volleyboll vid hennes sida.

Topic är fostrad i Smålandsstenar VBK och har ett förflutet vid Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium i Falköping samt i Lindesbergs VBK, Lunds VK och Hylte/Halmstad. 2021 blev centern proffs i Tyskland i högt ansedda Bundesliga, där hon säsongen 2021/22 vann blockligan.

Med starkt spel och underbart inspirerande energi har hon bidragit till den framgångsresa som svenska damlandslaget gjort de senaste åren, där den historiska femteplatsen vid EM 2021 samt European Silver League-titlarna 2018 och 2022 utgör höjdpunkterna. Totalt har hon spelat 46 A-landskamper.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-01-24

Senast uppdaterad: 2024-01-24

Visa fler nyheter

Sponsorer