Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Premiärupplagan av Svensk Volleyboll Convention är här!

Med närmare 150 unika deltagare är den allra första upplagan av Svensk Volleyboll Convention (SVC) en succé innan den ens har börjat. Fyra fullspäckade konventdagar med fokus på utbildning och utveckling står på schemat 14-17 september i Falköping.

Du som ska dit kan här ladda ner det fullständiga programmet:
- PNG-bild
- PDF-fil Pdf, 17.5 MB.

Svensk volleyboll växer så det knakar, på både bredden och höjden. Allt fler vill träna och tävla i världens bästa idrott och Svenska Volleybollförbundet arbetar aktivt för att ta vara på och dra nytta av det ökade intresset.

Som ett led i satsningarna har Svensk Volleyboll Convention etablerats som ny mötesplats. Här samlas volleyengagerade för motiverande dagar fyllda av kompetensutbyte och kontaktknytande genom utbildningar, workshops och clinics inom utvalda ämnen. En härlig sammankomst som ger tillfälle att inspireras och fördjupa sina volleykunskaper lika mycket som det är en chans att träffa likasinnade idrottsfantaster från hela landet i formella och informella möten.

Gensvaret från rörelsen har varit fantastiskt, med nära 150 deltagare. Räknar man även in alla de RIG-elever som deltar uppgår det totala antalet till över 200.

– Vi är glada över den starka uppslutningen och känner oss taggade på att välkomna samtliga till Falköping. Samtidigt är vi ödmjuka inför faktumet att det är första gången vi arrangerar SVC. Vi har planerat och förberett efter bästa förmåga, och efteråt blir det viktigt att följa upp och utvärdera såväl internt som med besökarna för att utveckla mötesplatsen till framtida upplagor, säger Sofie Sjöberg, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

Många av besökarna tar chansen att delta på flera olika aktiviteter. Det vittnar det totala antalet deltagartillfällen om, vilket uppgår till hela 537.

Både datum och plats har valts med omsorg. 14-17 september är helgen innan den ny volleybollsäsongen dundrar igång med seriespel. Falköping är i sin tur högsätet för Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium och Riksträningscentrum. Alla aktiviteter äger rum i lokaler i Ållebergsgymnasiet eller intilliggande Frejahallen.

Utöver ett brett utbud av volleyteori att förkovra sig i, bjuder sista konventdagen på elitvolleyboll i praktiken. Söndagen den 17 september ges nämligen chansen att uppleva första upplagan av Svenska Supercupen Länk till annan webbplats., där förra säsongens topplag i Elitserien på dam- och herrsidan kommer göra upp om titlarna.

Det är fri entré till matcherna i Frejahallen som spelas enligt följande schema:

  • 14:00 - Engelholm vs Hylte/Halmstad (d)
  • 16:00 - Hylte/Halmstad vs Habo (h)

Vi ses i Falköping!

LÄNKAR

Mer information om Svensk Volleyboll Convention 2023 Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-09-13

Senast uppdaterad: 2023-09-13

Visa fler nyheter

Sponsorer