Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Allt du behöver veta inför Grand Prix 2024

Helgen 20-21 januari är här - och med 2024 års upplaga av volleybollfesten och mötesplatsen Grand Prix i Fyrishov, Uppsala. Nedan har vi samlat nyttig info för den som ska besöka, delta i eller på annat sätt följa evenemanget.

Snabblänkar:
grandprixvolleyboll.se Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Säkra dina GP-biljetter – förköp här! Länk till annan webbplats.

Foto: Glenn T Unger

FAKTA: GRAND PRIX 2024

Var? Fyrishov.
När? 20-21 januari.
Turneringar: Elit Grand Prix, Ungdoms-GP, Veteran-SM.
Arrangör: Uppsala Volleyboll och Svenska Volleybollförbundet.
GP i siffror: Ca 500 spelare och ledare, ca 100 funktionärer, Hall of Fame-bankett, officiella möten och kurser med över 100 deltagare.

INFÖRRAPPORTER

Så avgörs Elit Grand Prix
Ungdoms GP: Hästhagen utmanar i UGP
Veteran-SM: Veteranerna dominerar GP 2024
Arrangören Uppsala laddar för GP-fest

BILJETTER

Alla som besöker Fyrishov och Grand Prix (Senior Grand Prix, Ungdoms-GP eller Veteran-SM) betalar inträde. KÖP BILJETTER HÄR! Länk till annan webbplats.

Du förköper med fördel biljetter via TicketCo.se Länk till annan webbplats. för att smidigare och snabbare ta dig in i Fyrishovs hallar. Biljetter säljs även på plats. Den som löser biljett får ett ”åkband” som ger tillgång till att se alla volleybollattraktioner som GP har att erbjuda: Ungdoms-GP, Veteran-SM och samtliga åtta Elit Grand Prix-matcher där Sveriges bästa elitserielag gör upp om titlar, prispengar och Europacupplatser.

KÖP BILJETTER HÄR! Länk till annan webbplats.

SPELSCHEMAN & RESULTAT

Via nedanstående länkar rapporteras resultat och spelscheman från var och en av GP-turneringarna:
Spelschema Ungdoms-GP Flickor Länk till annan webbplats.
Spelschema Ungdoms-GP Pojkar Länk till annan webbplats.
Spelschema Elit Grand Prix Dam Länk till annan webbplats.
Spelschema Elit Grand Prix Herr Länk till annan webbplats.
Spelschema Veteran-SM D35+ Länk till annan webbplats.
Spelschema Veteran-SM H35+ Länk till annan webbplats.
Spelschema Veteran-SM H50+ Länk till annan webbplats.

LIVESTREAMING

Tycker du precis som vi att volleyboll är världens bästa TV-sport? Då har du hittat rätt! Samtliga åtta Elit Grand Prix-matcher och alla Ungdoms-GP-matcher livestreamas på www.volleytv.se Länk till annan webbplats.. Det finns erbjudanden som passar alla typer av tittare. Läs mer om paketen via den här sidan och hitta det som passar dig!

RAPPORTERING & SOCIALA MEDIER

Under helgen rapporterar Grand Prix-redaktionen löpande på grandprixvolleyboll.se Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. och via Svensk volleybolls kanaler på sociala medier. Kolla in Facebooksidan Länk till annan webbplats. och Instagramkontot Länk till annan webbplats. (@svenskvolleyboll). Använd #grandprixvolleyboll, #veteransmvolleyboll, #svenskvolleyboll.

HALL OF FAME-BANKETTEN

Utöver mängder av matcher i de tre hallarna arrangeras under lördagskvällen en bankett där en ny kull volleystorheter installeras i Svensk volleybolls Hall of Fame under pompa och ståt. Bakom initiativet står Referensgruppen Volleybollhistoria, en samling ideellt engagerade och erfarna volleyfantaster som arbetar med att utveckla och vårda tillgång och exponering av Svensk volleybolls historia. Installationsceremonin livestreamas via Volleykanalens YouTube-kanal! Länk till annan webbplats.

BESÖK FOAJÉN

Passa även på att besöka foajén där Referensgruppen Volleybollhistoria ställer ut, jämte Kriminalvården som finns på plats med en monter.

HITTA TILL GP-FESTEN

Adress:
Idrottsgatan 2,
753 33 Uppsala

Lokalbuss
Buss 1 (mot Fyrishov) eller buss 10 (mot Liberobäck). Länk till Upplands Lokaltrafik Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Med tåg
Fyrishov ligger cirka två kilometer norr om Uppsala centralstation och Resecentrum. Enklast är att ta lokalbussen eller taxi från stationen.

Till fots eller på cykel
Fyrishov ligger inom promenad- och cykelavstånd från Uppsala centrum. Det går en promenad/cykelväg längs Fyrisån hela vägen, det tar ungefär 20 minuter att gå.

Bil och parkering
Från E4, ta avfart 188 och kör mot Uppsala, följ skyltarna. Från övriga infarter finns det tydliga skyltar. Det finns gott om parkeringsplatser! Läs mer här >> Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats..

LUNCH & MIDDAG

Många spelare och andra deltagare har beställt lunch och middag, info om detta har gått ut till respektive lag. För besökare erbjuder Uppsala ett brett utbud av restauranger på gångavstånd från Fyrishov.

INCHECKNING FÖR DELTAGARE

Samtliga elit-, veteran- och ungdomslag hämtar ut ackrediteringskort och matbiljetter i entrédisken, vid evenemangsentrén (ej badhuset). Samtliga kort och biljetter till laget delas ut samtidigt.

PRESSACKREDITERING

För att som journalist och fotograf kunna bevaka Grand Prix fullt ut behövs en ackreditering eftersom det är begränsad access på vissa delar av arenan. Kontakta pressansvarig Herman Sewelén för att ansöka om ackreditering. Skicka ett mejl till herman.sewelen@volleyboll.se med namn, uppdragsgivare samt dina kontaktuppgifter.

KONTAKT

Allmänna frågor: info@volleyboll.se
Tävlingsrelaterade frågor: tl@volleyboll.se (Tävlingsledningen)
Jakob Birgersson, projektledare SVBF, 0736 30 65 52
Nicandra Norrby, lokal projektledare, nicandranorrby@gmail.com
Herman Sewelén, PR- & kommunikationsansvarig, 073-8392849

Fler nyheter

Publicerad: 2024-01-19

Senast uppdaterad: 2024-01-19

Visa fler nyheter

Sponsorer